Инкасаторите на парното идват с маски и ръкавици

Инкасаторите на парното идват с маски и ръкавици

Засичането на топломерите в жилищата само с разрешението на обитателите

Абонати с видими симптоми на респираторни заболявания, като суха кашлица, хрема, задух, ще бъдат помолени от отчетника на топлинния счетоводител да снимат показанията на топломерите на радиаторите си и водомерите за гореща вода, изчаквайки пред вратата, научи „Монитор“.

Другият вариант е те да бъдат продиктувани на чакащия пред вратата на жилището отчетник, който според правилата, няма да влиза в имота, без съгласието на абоната. При разрешение от клиента ще снема показанията на визуалните уреди и ще направи проверка на демонтираните радиатори.

В случай обаче, че клиентът не разреши влизане в имота и не продуктова данните на отчетниците, следва да заяви


допълнителна индивидуална дата за отчет срещу заплащане.


При пълна невъзможност за отчитане по какъвто и да е начин, разходът за отопление и топла вода за имота се изчислява изчислен служебно, съгласно Наредбата за топлоснабдяване, предвиждащ начисляването на максимална консумация. В новия вариант на този нормативен документ определеният срок за рекламации, включително и допълнително отчитане на уредите е 31 август.

От най-големия топлинен счетоводител у нас поясниха за „Монитор“, че хората, които са наети за кампанията по събиране на данните за изравнителните сметки са инструктирани да обяснят всички варианти на абонатите на дружеството.

Абонатите трябва да гледат дали хората позвънили на вратата им носят задължително брандирано облекло и бадж с логото на компанията. Освен това те трябва да са с маска, калцуни и ръкавици. Калцуните и ръкавиците трябва да се сменят редовно или се дезинфекцират с дезинфектант с вирусоцидно действие. Всеки отчетник трябва и да уведоми незабавно прекия си ръководител, ако има и най-леки симптоми на настинка или други остри заразни заболявания. Задължително трябва


да спазват задължителна дистанция от 1,5 м от клиента.

Според информация от топлинни счетоводители при самостоятелния отчет проблемът ще бъде при уредите с изпарителна ампула, която трябва точно да се измери с линийка. Освен това от фирмите очакват сега да има доста повече абонати, които няма да са си в къщи, защото покрай кризата с коронавируса са отишли в провинцията и не се знае кога ще се върнат.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.