А1 Net Protect e най-новата услуга, с която А1 се бори срещу заплахите в дигиталния свят

А1 Net Protect e най-новата услуга, с която А1 се бори срещу заплахите в дигиталния свят

Активацията става мигновено, без инсталация на приложения или друг софтуер

А1 Net Protect е най-новото решение в сферата на дигиталната сигурност, което вече е достъпно до потребителите на смарт устройства в България. Стартиралата от 01 юни услуга на А1 e достъпна за абонати на телекома и предоставя сигурна защита срещу злонамерени опити за придобиване на чувствителна информация, вируси и зловреден софтуер и други заплахи в дигиталната среда.

С помощта на A1 Net Protect могат да бъдат парирани дори и опити за т.нар. cryptomining, при който производителността на процесора на съответното устройство се използва от други сайтове, с цел „добиване“ на различни крипотовалути, както и


да разпознава измамни реклами, подлъгващи потребителите


на мрежата с несъществуващи награди.

А1 проверява мрежата за дефектни уебсайтове на всеки 15 минути и ги поставя в „черен списък“. Ако потребител на услугата A1 Net Protect попадне на подобна страница, ще получи предупреждение и страницата ще бъде блокирана. В същото време от А1 няма да ограничават възможностите за сърфиране, като всеки ще може да отвори всички страници на свой риск, ако реши да игнорира предупреждението. Важно е също така да се отбележи, че защитата се предоставя, докато потребителите сърфират в мрежата на А1. Тоест ако използват връзката си като hotspot и A1 Net Protect е активен, всички устройства, свързани към нея, също ще бъдат защитени.

Веднага след активацията на A1 Net Protect се активира и защитата в мрежата на A1. Потребителите не се нуждаят от никакво допълнително приложение или софтуер, нито от актуализации и потребителски данни. Услугата ще се предоставя за


безплатен 3-месечен тестов период на всички нови абонати

на мобилен абонаментен план от А1, считано от 01 юни. След изтичането на 3-те месеца, абонатите могат да изберат дали да прекратят ползването на услугата или да продължат, заплащайки по 1 лев на месец.

Всички останали клиенти също могат да активират услугата на своя смартфон, изпращайки безплатен SMS на кратък номер 1279. В този случай цената на услуга възлиза на 7,99 лева на месец. Клиентите на А1 могат също така да активират A1 Net Protect с обаждане на *88, както и във всеки магазин на телекома в страната.

С предлагането на услугата A1 Net Protect, телекомът прави поредна крачка в усилията си за създаване на по-безопасна дигитална среда за своите потребители. През месец март т.г. A1 стартира приложението А1 Guard, което защитава възрастните хора от опити за телефонна измама, а още от 2019 година бизнес клиентите на А1 могат да закупят антивирусен софтуер от сайта на компания.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.