А1 е най-добрият работодател в сектора на телекомуникациите в България
4

А1 е най-добрият работодател в сектора на телекомуникациите в България

Компанията спечели общо четири награди от престижния конкурс Career Show Awards 2020

А1 е най-добрият работодател в сектора на телекомуникациите в страната. Компанията спечели първо място в категорията на престижния конкурс Career Show Awards 2020. Усилията на А1 да създаде благоприятна среда за професионално развитие получиха признание в още три от категориите в конкурса – „Стратегия за управление на кризи“, „Вътрешно събитие“ и „Стратегия за здраве и уелнес“.

За отличията на Career Show в сферата на работодателската марка тази година се съревноваваха общо 326 кандидатури. Те бяха оценявани от жури, включващо едни от водещите експерти в областта. Проведен изцяло онлайн, конкурсът Career Show Awards отличава най-добрите практики в привличането, задържането и развитието на служителите и награждава най-успешните стратегии в сферата на работодателската марка в България.

„Това е забележително постижение на А1 и достойно признание за отличната им работа. Екипът на Career Show Awards се чувства привилегирован да бъде платформата, която откроява най-добрите компании. Ще продължим да подкрепяме общността на работодателите, които развиват бизнеса и са пример с изключителните практики, представени в кандидатурите през тази година.“, коментира Симона Харизанова, съосновател на Career Show Awards.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България, заяви: „Отличието „най-добър работодател“ в силно конкурентната сфера на телекомуникациите ни носи огромно удовлетворение, но и ни мотивира да продължим да се развиваме. Радвам се, че всички усилия, които полагаме през годините да създадем благотворна и мотивираща среда за работа на нашите служители, се оценяват както от тях, така и от експертите в областта. Гордея се, че компанията ни е отличена също и в три други важни за нас категории, сред които е и начинът, по който подходихме към извънредното положение в страната през пролетта. Използвам случая да благодаря на всеки един от колегите, които проявиха цялата си отговорност и отдаденост, така че да преминем по най-добрия начин през трудния за всички период.“

Като част от международна група, базирана в Австрия, А1 работи по утвърдени стандарти за управление на хора и има изградена култура, която насърчава отворената комуникация и иновациите. А1 има близо 3 600 служители в цялата страна, експерти в различни професионални области, които осигуряват на клиентите разнообразни телекомуникационни и дигитални услуги, включително ICT и ITS решения, финтех услуги и собствени ТВ канали. Това ѝ позволява да предлага кариерно развитие в различни направления и изключително разнообразие от професионални предизвикателства. Именно тази динамика в А1 дава свободата на служителите да работят и да развиват таланта си.

Чрез съвременни и иновативни методи за усъвършенстване на индивидуалните компетенции на всеки от служителите, А1 осигурява богато портфолио от въвеждащи, надграждащи и специализирани обучения, голяма част от които са съобразени с дигиталния начин на живот и работа. Чрез специално разработени програми за признание и развитие, компанията възнаграждава най-добрите постижения. За да стимулира професионалното развитие на екипа, А1 предоставя също и разнообразни възможности за постоянно учене и запознаване с най-новите технологии и тенденции за управление на бизнеса. Наред с това компанията се грижи за здравето, благосъстоянието и мотивацията на служителите с редица допълнителни инициативи, сред които безплатни консултации с психолог, дни, посветени на здравни теми, детска градина за деца на служителите, фитнес център в централния офис, спортни събития за служителите и техните семейства и много други.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.