А1 България вече е със статут на Cisco Partner Support Service доставчик

А1 България вече е със статут на Cisco Partner Support Service доставчик

A1 България получи статут Cisco Partner Support Service доставчик. Той гарантира, че компанията има нужните високотехнологични компетенции и ѝ дава право да предлага на своите бизнес клиенти висококвалифицирана поддръжка за Cisco-базирани хардуерни, софтуерни и облачни продукти.

Бизнес клиентите на А1 вече могат да се съсредоточат върху основния си бизнес, без да се налага да се грижат за поддръжката на Cisco-базираните си продукти. Компаниите могат да направят пълен аутсорсинг към A1 и сертифицираните технически специалисти на телекома. Така те могат да получат услуга с висока надеждност и гарантирани времена за реакция.

Като Cisco Partner Support Service доставчик А1 има достъп както до основните, така и до смарт възможностите, предоставяни от Cisco. На тяхна база компанията развива и предлага свои услуги за бизнеса. Основните функционалности включват софтуерни актуализации, онлайн технически ресурси, техническа поддръжка и други. Смарт функционалностите предоставят възможности за автоматизация, чрез които техническата поддръжка става проактивно чрез въвеждането на софтуерно-базирани модулни смарт възможности като нотификации, дистанционна диагностика на устройства и смарт взаимодействия.

Придобиването на статута Cisco Partner Support Service доставчик e част от цялостната стратегия на А1 за развитие на високотехнологични компетенции в сферата на ICT услугите. В края на 2019 година А1 стана първият телеком в Югоизточна Европа със Cisco Gold Partner сертификат. Така компанията добави към портфолиото си от ICT решения като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, A1 Smart Net – Cisco Meraki, чрез които бизнес клиентите могат да оптимизират ежедневните си бизнес дейности и комуникация и да повишат степента на сигурност на данните, с които боравят. Благодарение на Gold Partner сертификата А1 има възможност да комбинира мрежови услуги с IT базирани решения и да затвори кръга от услуги, необходими за пълноценното функциониране на всеки съвременен бизнес.

Една от Cisco-базираните услуги на компанията - А1 Smart Net, e в основата и на предложението на А1 за изграждане на безплатни Wi-Fi зони в страната в рамките на инициативата на Европейската комисия WiFi4EU. Броят на общините, които избират А1 за свой доставчик на оборудване по тази програма, продължава да нараства и вече доближава 70. Към момента 57 общини в страната вече използват решение за безжична свързаност от А1, сред които Столична, Монтана и Ботевград. Компанията работи и с близо 11 други общини, в които проектите са в различна фаза на реализация.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.