95% от чуждите компании, направили инвестиции в България, са готови да ги разширят

95% от чуждите компании, направили инвестиции в България, са готови да ги разширят

Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95 на сто от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това е съобщил председателят на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за правене на бизнес в България по инициатива на Световния търговски център Леуварден-Нидерландия, съобщиха от работодателската организация.

Симеонов е препоръчал на холандските компании, които подготвят бизнес отношения с български партньори, да се допитват до БТПП, Агенцията за вписванията, посолствата на двете държави за съдействие; да включват арбитражна клауза в своите договори и да имат предвид, че българският народ е толерантен в много отношения и фирмите са отворени за бизнес.

Председателят на БТПП е акцентирал върху положителните характеристики на българската икономическа среда и е подчертал, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват.

Посланикът на Нидерландия в Беа тен Тъшър е подчертала, че инвестициите на редица холандски компании в нашата страна са успешни, като е обърнала внимание на селското стопанство и е дала допълнителна информация за фирмите, които имат интереси в тази област.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.