940 хванаха последния влак за Алма матер

940 хванаха последния влак за Алма матер

„Китаистика“, „Арабистика“ и „Японистика“ са вече запълнени

940 кандидат-студенти хванаха последния влак за Алма Матер. От изчакващите 699 по-добро класиране след първите два етапа 207 души са класирани в по-желани специалности, а 492 са останали на същите позиции. На третия етап са класирани нови 251 кандидати.

Модерните специалности като „Арабистика“, „Китаистика“, „Японистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“ са запълнени на първо и второ класиране в Софийския университет. В същия факултет обаче все още има свободни места в мечтаната навремето специалност „Класическа филология“, тъй като не е включена в списъка на запълнените.

Няма свободни места и в „Психология“, „Публична администрация“, „Публични информационни системи“, „Английска филология“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Компютърно инженерство“, „Туризъм“, „Право“ (редовна форма), „Международни отношения“, „Комуникационен мениджмънт“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Графичен дизайн“, „Физическо възпитание и спорт“, става ясно от съобщението на най-старото учебно заведение у нас.

Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в СУ „Св. Климент Охридски“ за учебната 2019/2020 г. беше обявен вчера. В него участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа.

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено от 24 до 26 юли 2019 г. включително.

7148 са кандидатите, подали документи за прием в Алма матер. За втора година на първо място сред най-желаните специалности е „Психология“. „Софтуерно инженерство“ се нарежда на второ място, а третото място заема специалността „Право“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.

Резултатите от третото класиране са окончателни. 3906 новоприети студенти са се записали след първото и второто класиране. 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади, съобщават още от Софийския университет.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.