Снимки

Бивш полицай, който е бил уволнен от системата на МВР през 1990 г. и в момента е кмет на септемврийското село Бошуля 4-ти мандат, е възстановен на работа в структурите на силовото ведомство след …27 години. Решението е на Върховния административен съд и е окончателно, а Любен Христосков коментира, че най-накрая истината е възтържествувала. Селският кмет е  категоричен, че иска да се върне в системата на МВР и вече е депозирал молбата си за прекратяване на правомощията  му като кмет пред Общинския съвет  в Септември. Преди да поеме кметския стол в Бошуля, Христосков е работел като пътен полицай в Пазарджик и през далечната 1990 г. е бил освободен от системата неправомерно, когато е бил 31-годишен. Преди 3 години е започнал дело да бъде възстановен и го е спечелил и сега по Закона за МВР той трябва да бъде върнат на работа на същата длъжност или на подобна, подходяща за неговата възраст.  В тридневен срок председателят на Общински съвет – Септември трябва да изпрати заявлението на Любен Христосков с приложеното съдебно решение към Общинската избирателна комисия в Септември, която трябва да прекрати правомощията му на кмет. След това старейшините в Септември ще трябва да назначат временен наместник до произвеждане на нови избори за кмет на Бошуля. Кметът на селото се прочу с първия военен музей на открито, след като успя благодарение на усилията му и контактите му с различни властимащи да осигури бракувани военни машини, които са монтирани пред сградата на кметството в Бошуля.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Николай Колев-Босия продължава гладната си стачка срещу купуването на шофьорски книжки

Общественикът Николай Колев-Босия вече дванадесети ден продължава гладната си стачка срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки, която води до многобройни трагедии по пътищата.

Еньовден е, билките са най-лековити

Църквата почита днес църковния празник Рождение на св. Йоан Кръстител, наричан
от народа Еньовден.
Заченат с Божията намеса, св. Йоан, наречен Кръстител или Предтеча, се ражда
няколко години преди Исус Христос, за да прокара пътя на неговото учение сред
юдейския народ.