Над 100 ученици от цялата страна се включиха в Национална доброволческа среща „Лято без риск“, която се провежда от сряда във Варна. Доброволческите групи от младежи от различни градове в страната ще имат възможност да обменят опит и практики със свои връстници, коментираха домакините. В работната програма на срещата е включено направление за превенция в употребата на наркотици, трафика на хора, разпространението на ХИВ/СПИН, агресивното поведение и други. Специален акцент ще има на кампанията „Не шофирай, ако си пил!“ За новите наркотици в световен мащаб пред доброволците ще бъде изнесена лекция от служители на Американската агенция за борба с наркотиците. Подготовката на доброволците, които провеждат различни инициативи, за да предадат опита си на връстници, тече вече цяла година. Участниците в срещата ще обсъдят и планират кампанията „Лято без риск“, която по програма трябва да се проведе на входа на Морската градина.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Минерал за 1 млн. долара показват в Двореца в Балчик

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Специално селектирана колекция от близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей “Земята и хората” е представена в галерия „Тунела” на културен център „Двореца“ в Балчик. Изложбата е под надслов „Съкровищата на Земята”.

Цяло село италианци искат да са котки

Да ги наричат котки, а не „бролончани“ или човеци настояха в специална петиция до властта в Рим всичките 357 жители на малкото италианско селце Броло ди Нонио. То се намира на височините над приказното езеро Орта, което пък се е ширнало в северозападната част на Апенините, недалеч от Торино и Милано. И от край време е истинско царство на четириногите домашни любимци и може би те са тачени тъдява дори повече отколкото кравите в Индия.