0

Ф еновете на тениса в "Мелбърн Парк" останаха доволни от решението на местните власти да анулират визата на Новак Джокович за втори път, пише "Ройтерс". Онлайн проучване пък показа, че 90 процента от участвалите в анкетата също са съгласни с решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук.

Феновете на тениса в "Мелбърн Парк" останаха доволни от решението на местните власти да анулират визата на Новак Джокович за втори път, пише "Ройтерс". Онлайн проучване пък показа, че 90 процента от участвалите в анкетата също са съгласни с решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук.

Решението на Хоук означава, че почти сигурно Джокович няма да може да играе на Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник, а също така ще бъде депортиран от страната, което може да му навлече и други проблеми. За сърбина остава надеждата, че отново в съда ще може да извоюва правото си да остане в Австралия.

"Съгласен съм с направеното от правителството. Правилата са си правила. Ако нарушиш правилата, трябва да си готов за последиците", каза за "Ройтерс" 68-годишният Лу Рикарди, който бе дошъл до "Мелбърн Парк" заедно със семейството си.

В онлайн анкетата на сайта на "Нюз Корп" се включиха повече от 60 000 респонденти, като 90 процента от гласувалите подкрепяха идеята за втора отмяна на визата на Джокович.