Новият булевард „Васил Левски“ във Варна на 90% готов
5

Новият булевард „Васил Левски“ във Варна на 90% готов

90% от строителните дейности по булевард „Васил Левски“ във Варна са приключили. Продължава работата по четирите пешеходни пасарелки по новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Г. Пеячевич“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Съоръжението в участъка между булевард „Цар Освободител“ и булевард „Сливница“ е с изградени кули и монтирани ферми, работи се по стълбищата, площадките, както и изграждането на осветлението. Предстои доставка и монтаж на асансьори.

Пасарелката в участъка между бул. „Сливница“ и бул. „Владислав Варненчик“ е с изградени кули и монтирана ферма, а на „Ян Палах“ – с изградени кули, като предстои монтаж на стоманената ферма. Приключен е монтажът на пасарелката на ул. „Капитан Райчо Николов“.

99% от ВиК-инфраструктурата по най-мащабния за Варна строителен обект е изградена, остават довършителни работи с монтажа на капаците за дъждоотводнителните шахти, на облицовки, на парапети, мантинели и др. Около 90% е готово уличното осветление, реконструкцията на електро- и телекомуникационните мрежи.

В готов вид са мостовите съоръженият, пресичащи бул. „Владислав Варненчик“, бул. „Сливница“, бул. „Цар Освободител“ и ул. „Свобода“. Довършителни дейности се извършват по мостовото съоръжение и по конструкцията на дерето в участъка на ул. „Прилеп“.

При изграждането на новото трасе на бул. „Левски“ са положени около 50 000 тона асфалт. Работи севеч и  по програмата за озеленяване, уточняват още от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.