9 професионални гимназии мериха сили в състезанието „Горски многобой“
3

9 професионални гимназии мериха сили в състезанието „Горски многобой“

32 състезатели от 9 професионални гимназии от направление „Горско стопанство“ участваха в тазгодишното Национално състезание „Горски многобой“.

В първия етап от състезанието първо място в саденето на фиданки заслужи Борислав Методиев от ПГЗС „Александър Стамболийски“ в село Чомаковци. Георги Мазаков от НПГГС „Христо Ботев“ във Велинград е първенец в „Разпознаване на иглолистни и широколистни видове, дървесина, стъпки, следи от дивеч, болести и вредители“. Първи в стрелбата с пневматична пушка е Северин Моллов от ПЛГ „Никола Вапцаров“ в Банско. Стоил Марински от гимназията във Велинград е първи в спортния риболов.
В индивидуалното класиране на първи етап начело е Георги Мазаков, следван от Стоил Марински и Северин Моллов.
Вторият етап от състезанието включваше подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа, комбинирано рязане на шайби и поваляне, кастрене, разкройване и кубиране на иглолистно дърво. Най-добри в повалянето бяха учениците от ПГСГС – Кърджали. В отборното класиране първа е ЛПГ в Берковица, следвана от отбора на НПГГСД „Сава Младенов“- Тетевен и НПГГС „Христо Ботев“ във Велинград. В този етап от състезанието участваха 5 от общо 9 отбора, тъй като изискването е участниците да притежават свидетелство за правоспособност за работа с горска техника.
В крайното класиране на състезанието на първо място са учениците от Велинград, следвани от отборите на Тетевен и Берковица.
Надпреварата се проведе в местността „Батова“. За първи път организатор и домакин беше Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.