9 нови магистърски програми в УНСС

9 нови магистърски програми в УНСС

9 нови магистърски програми предлага УНСС за есенния прием. Това каза доц. д-р Стела Ралева, заместник-ректор по обучението в ОКС „Магистър“ и дистанционно обучение в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София.

Учебното заведение запазва традицията си да има магистърско обучение държавна поръчка, уточни Ралева пред „Фокус“ и добави, че около 50% от специалностите се предлагат в тази форма.

Доц. Ралева обясни как протичат кандидат-магистърските изпити и напомни сроковете за подаване на документи. „Ще бъдат проведени изпити в хартиен и електронен вариант под формата на тест за завършили както икономически, така и неикономически специалности в бакалавърската си степен. Желаещите да положат приемен изпит в електронен формат трябва да подадат документите си до 10 септември. Те ще се проведат на 11 и 12 септември. Кандидатите, които ще се явят на тест в хартиен вариант, трябва да подадат документите си до 12 септември. Хартиеният кандидат-студентски изпит ще се проведе на 23 септември. За същата дата са насрочени и изпитите под формата на есе и приемният изпит на английски език“, отбеляза доц. Стела Ралева.

7 от новите 9 магистърски програми са в редовна форма на обучение, 3 – в дистанционна, а 1 се предлага и в двете форми. Новите предложения в редовна форма са: „Управление на миграционните процеси“, „Предприемачество“ със специализация „Бизнес“, „Международно банкиране и финансови пазари“, „Вътрешен одит“ с преподаване на английски език, „Управление на киберсигурността“ и „Политика и бизнес“. Новите специалности в дистанционна форма на обучение са: „Развитие на интелигентни градове“ и „Дигитален маркетинг“ с преподаване на английски език. „Публичен финансов мениджмънт“ се предлага както в редовна, така и в дистанционна форма на обучение.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.