Снимки

Един от проблемите с вредните бактерии е, че те не могат да бъдат забелязани с просто око, което може да бъде проблем за лекарите, които преглеждат хронични рани за инфекция. MolecuLight i: X е устройство позволяващо на лекарите да видят къде има наличие а бактерии в реално време и след това съответно да коригират лечението.

Употребата на i: X започва след като се направи снимка на раната, от близко, при нормална светлина. Това изображение не показва къде са бактериите, но служи за справка на това как се развива зарастването на раната.

След това, на изгасени светлини, се прави друга снимка на раната, като този път устройството осветява раната с безвредна виолетова светлина. На полученото изображение здравата кожа се вижда в зелена светлина на екрана, а областите с бактерии се виждат в червено. Устройството също така показва точните очертания на раната и може да изчисли площта й, както тази информация и първата снимка, може да се използват за проследяване на лечението с течение на времето.

Не са необходими никакви контрастни средства или вещества, нито има физически контакт със самата рана.

След като докторите знаят не само дали, но и къде се намират бактериите, могат да фокусират лечението там, където е необходимо, както и знаят от коя част на раната да вземат. След клинични тестове, проведени в Торонто, се съобщава, че употребата на устройството помага за девет пъти по-бързото зарастване на рани, в сравнение с настоящото лечение.
 

MolecuLight i: X е одобрен за употреба в Европейския съюз и Канада, но не и в САЩ.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.