Снимки

Общо 8 507,85 лева обезщетения и съдебни разноски ще трябва да плати община Асеновград на трима свои жители заради незаконно съборената им ламаринена барака, реши административният съд в Пловдив. Най-голямата част от тази сума – в размер на общо 6 000 лева, тримата получават заради преживения стрес и уроненото им добро име пред съседите.

Местната власт пристъпила към събарянето на ламаринената барака, която служела като склад, след получена на 10 април 2012г. жалба. На място била извършена проверка от общински служители и било установено, че постройката не е отразена в регулационния план, за нея няма строителни книжа и при строежа й не е било взето съгласието на останалите съсобственици на имота. Бил даден едномесечен срок за доброволно премахване, който не бил спазен. На 21 ноември 2013г. бараката била съборена. На цирка по премахването на ламаринената барака присъствали и 10-15 съседи, които по време на делото потвърдили, че постройката била строена много отдавна. Комшията, на чийто дувар била залепена бараката, също свидетелствал, че „бил навън и видял цирка. Било шоково за всички и циркът бил пълен. Хората бил възмутени, защото те дошли като хуни и започнали да събарят”. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Плашат с глоби от по 500 лева подсъдимите за грабежа от сестрата на Цар Киро

Освен с присъди подсъдимите за грандиозния грабеж на златни бижута за над половин милион лева от сестрата на Цар Киро Марийка Илиева, може да се сдобият и с глоби. Йордан Станчев, Марин Петров, Александър Данев и Александър Кочев не можеха да сдържат емоциите си в съдебна зала и репликираха свидетели. Наложи се съдия Силвия Цанкова да предупреди четиримата, че след всяка тяхна реплика в залата, ще последва глоба от по 500 лева. Това стана ясно по време на последното заседание на окръжния съд в Пловдив по делото за грабежа на царкировата сестра Марийка Илиева на 71г.

11 кокошки и 4 петела – веществени доказателства по дело срещу офицер

11 кокошки, 4 петела и 18 патки са в списъка на веществените доказателства по делото срещу бившия командир на карловската Стрямска бригада генерал Димитър Шивиков. Той отговаря пред Военния съд в Пловдив по обвинение, че, докато е бил шеф на бригадата, е предоставял на общини от региона безвъзмездна помощ за техни празници.

В обвинението става дума за палатки и посуда, като тави и черпаци, за които не бил искан наем, както и за хора, които да помогнат в приготвянето на храната и да обезпечат тържествата.