Оказа се, че МВР не е бездънна каца, в която трябва непрекъснато да се наливат пари. Може да се намерят допълнителни средства за така необходимата модернизация с компютри, електронни системи за проверка и издаване на документи, за дрехи и други нужди, като се спестят пари от неразумни разходи. При направена проверка се оказало, че от 31 000 човека, ползващи карти за градския транспорт, реална нужда имат 21 000. За плащането им всяка година министерството отделяше 14 млн. лв. При новия разчет ще се спестят повече от 6 млн.лв., което никак не е малко. Няма да коментираме защо досега от тази “привилегия” са се ползвали хора, които използват служебни автомобили, както и такива, които не са изпълнявали служебни задачи. За да намалят разхода в МВР са решили да въведат и оборотни карти, които да се ползват само, когато има нужда от тях. Излиза, че в системата на МВР има хора, които много лесно са готови да протестират, но не забелязват, че могат да се намерят пари, като се лишат от някои ненужни “привилегии”. Със сигурност може да се намерят и други такива възможности, без излишно да се натоварва бюджета. Истината е, че това трябва да е постоянна цел на МВР ръководството. Вижда се, че имат успех. Вътрешното реформиране на системата, обаче трябва да продължи, а не да се чака някой отвън да направи това.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.