Животът е дежавю. В това число и политическият. Когато в Светлата седмица след Великден някои тръгнат да редят кабинети в сянка, май им е време да си разтурят седянката. От друга страна – защо пък не, майтап да става! Кой поред лесен (десен) проект е това, че им изгубихме бройката?

 

9 април, понеделник

Девиз на деня: Островът на съкровищата

 

 

 

Преяждането и препиването от празничните дни започва да си дава резултатите. Тежко и горко им на кантарите. В крайна сметка те са потърпевшите от това издевателство, което хората сами си причиняват.

 

Докато почитащите Великден трошат яйца на поразия, оглозгват кокали, лекуват махмурлука и си обещават, че това е последният път, в който прекаляват с празнуването на маса, някои спортуват. Близо четири хиляди жени, въоръжени с кирки и лопати, се включиха в щура надпревара в белгийското село Уепион, съобщи „Дейли мирър“. Те прекопаха мащабна нива в Острова на съкровищата уж за да търсят заровени в земята вибратори и други сексатрибути. В масовата земеделска инициатива, маскирана като друго, можеха да участват и мъже. От тази възможност се възползваха около 200 мъже, на които да се чудиш за какво са им вибратори. Условието към участниците от този пол е било да се обозначат и дегизират като... ходещи кондоми.

 

Междувременно фирмата „Ан Съмърс“ изготви класация на британските университети според броя на закупените от студентките сексиграчки. Така с едни гърди напред излезе уважаваната академична общност в Оксфорд. Тамошните зубрачки похарчили средно за една година 11 266 британски лири за сексартикули. Близо по резултати са колежките им от Кеймбридж, следват още университетите в Лийдс, Манчестър и Ливърпул. Сред оставачките в тази „престижна“ класация са студентките в университетите в Нотингам, Съри и Хартфордшър. Най-поръчваната сексиграчка се оказал минивибратор в цвят розово злато. Някои този аксесоар го разменят за айфон.

 

Студентка от наш университет си избира вибратор в сексмагазин. Прехвърля наличните модели два часа, чуди се, сравнява ги... Накрая посочва един от тях и казва:

- Ето от този ми дайте пет бройки!

- Пет? Извинете, ама защо са ви толкова много?

- А, няма нищо. Просто обичам случайните връзки.

 

Голямото завръщане в прашна и негостоприемна София. Самотниците, прекарали празниците в злорадстване колко е хубаво, когато селяците се разотиват по родните си места, защото градът опустява, могат да си закачат за последно комплексите на стената (в случая тази функция изпълнява Фейсбук). Странно е, че придошлите отнякъде са най-крайни по темата и тъкмо те издигат лозунга „София – само на софиянци“. Ако и към техните родители навремето са се отнасяли по този начин, още да са там, където като ученици са прекарвали ваканциите си.

 

10 април, вторник

Девиз на деня: Мир да има!

 

 

Сред домашните задължения миенето на чинии най-много застрашава семейния мир, тъй като е и най-чест повод за скандали, съобщава в. „Метро“. Таблоидът цитира изследване, поръчано от американския Съвет на съвременните семейства, от което излиза, най-общо казано, че миячките на чинии роптаят най-много за сексуалния си живот. Интересно дали ако мъжете им ги отменят в домакинските задължения, ще са по-задоволени. И каква връзка има изобщо едното с другото?

 

Мъж седи пред мивката и търка усилено загорели тенджери и чинии. Детето го гледа състрадателно и пита:

- Тати, ти от колко години работиш при мама?

 

- Е, как е съпружеският живот? - пита приятел.

- Не е така, както си мислех! Жена ми изобщо не може да готви. Но това си има и положителни страни – поне не ми се налага да мия чинии.

 

Учени от Колумбийския университет в щата Ню Йорк установиха, че нервните клетки с напредването на възрастта се възстановяват. Тази новина на пръв поглед няма връзка с предишната, но като се замисли човек, е нейно следствие. Когато се примирят с разпределението на ролите си, семейните двойки престават да се тормозят едни други и се възцарява мир. Лошата новина е, че изводите на учените са въз основа на направени аутопсии, а при такава алтернатива вечният мир не е чак такова предимство.

 

11 април, сряда

Девиз на деня: На един клик разстояние

 

 

 

Какво е общото между пешeходните пътеки и закона „Магнитски“? Не се морете, няма никакъв шанс да дадете верен отговор на този въпрос, освен ако не се впуснете в дълго пътешествие по завоите в мисълта на един явочник, който върти и суче, все едно и също си пише. Има си човекът лайтмотив, повтаря си го. До премаляване. Агент Академик е прав в едно – странно е да му се обръща внимание. И това няма нищо общо с воплите му за обвиненията. Те са съвсем отделна тема.

 

Има надежда за тежките ученически раници и тя не е скрита в концепциите за училищни шкафчета, които родителски тела чепкат, докато отрочетата им не отскочат до онази възраст, в която започват да си носят раниците сами. Издателство пусна дигитални варианти на печатните си учебници по всички предмети от първи до седми клас. Учебното съдържание е на един клик разстояние, а при технологичния талант на новото поколение употребата на помагалата вече ще е значително по-лесна, отколкото при книжните варианти. С дигиталните учебници няма да има проблем. Сега остава да се изнамери и по-лесен начин учениците да се научат да четат, защото масово не го правят. На този фон тежестта на раниците е тема, която отлита като глухарче.

 

12 април, четвъртък

Девиз на деня: Нов бардак със стари... пушки

 

 

Лафът, че нов бардак със стари курви не става, е баш таман за новото-старо обединение на непоискани от избирателя булки. Три партии позабърсаха мухъла от реверите си и се обединиха в „нов“ десен проект. И тъй като малцина припознават въпросните партии, достатъчно е да се споменат техните лидери – Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Пенев. Повече обяснения не са необходими.

 

Проблем на старите пушки е, че стрелят напосоки, нищо не целят, само шум вдигат. Пък някои и колекционерска стойност даже нямат.

 

Бързият преглед на „кандидат-министрите“ на новото-старо обединение напомня защо тези три партии са там, където са. И защо ще продължат да рият на място с копита. С такъв капацитет – толкова.

 

Народът е мъдър и знае: „Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак“, „Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия“, „Ако вървиш след бръмбар, ще стигнеш до лайно“, „Два бика и една каруца зад тях“, „Ако би имала баба мустаци, не би прела шестаци“, „За прехвалени ягоди с големи кошници не се ходи“, „Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си“. Такива ми ти работи.

 

13 април, петък

Девиз на деня: Един за всички, всички за един

 

 

Вина има – виновни няма. Това в повечето случаи е проблемът при проверките постфактум. Така най-вероятно ще приключи и проверката, провокирана от бягството на двама рецидивисти от Софийския затвор, независимо че специално назначената комисия излезе със заключението, че трябва да бъде потърсена дисциплинарна отговорност на 14 служители от Софийския затвор – 12 от тях на изпълнителски и двама на ръководни длъжности. В този ред на мисли тези хора ще си получат ли добавките към заплатата? Иначе е ясно, че и те протестират. В тази система принципът е ясен: „Един за всички, всички за един“. Има ли за един, ще има за всички.

 

От седене зад бюрото се оглупява – до този извод са стигнали американски учени. Тестовете, които те са провели показват, че застоялият начин на живот в офиса и пред телевизора вкъщи води до намаляването на участъка в мозъка, отговорен за паметта. Другояче погледнато, работата на бюро си има и известни предимства. Особено ако това има връзка с някои неща, които е за предпочитане да не се помнят чак толкова.

 

Жена отива в офиса на мъжа си. Гледа на бюрото му – нейна снимка в златна рамка.

- Ох, миличък, как ме трогна. Каква хубава рамка си ми турил и си ме гледаш ли гледаш, докато работиш. Тук ли я държиш тази снимка винаги?

- Ама разбира се, скъпа, неизменно е тук. Всеки път, когато имам сериозен проблем поглеждам снимката ти и ми става по-леко...

Жената вече се е нахилила до уши, когато идва продължението:

-... защото знам, никакъв проблем не може да се сравни с този!

 

 

 

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Хуманизъм и електронната гега

Родните пастири ще трябва да водят дневник при извеждане на животните на паша, когато те са на свободно отглеждане. Не става ясно обаче дали става дума за обикновен тефтер, или чобаните ще трябва да вземат под мишница таблет, лаптоп или дневникът ще бъде инсталиран в гегата им (виж стр. 8).

2 млн. висшисти, а говорим за глад за кадри

По последни данни на Евростат българите в трудоспособна възраст (25 - 64 г.), които са завършили висше образование, са 27,8%, което се равнява на почти 2 млн. от населението на страната ни (виж стр. 2).