Снимки

Бруталният бияч Живко Кючуков, който нападна и осакати възрастна жена на спирка в Бургас, остава постоянно зад решетките. Това реши Бургаският районен съд, който гледа днес поисканата от прокуратурата мярка за неотклонение. Той бе защитаван от адвокат Благой Потеров, който се опита да убеди съда, че арестантът има спешна нужда от психиатрично лечение, а не от килия. Пред журналисти защитникът разказа, че според обясненията на Живко, той нападнал старицата, защото му се сторило, че го гледа лошо.  Самият Кючуков даваше объркани и неясни обяснения пред магистратите. В съдебната зала той разказа, че си седял на спирката и си пиел хапчетата. После каза, че съжалява и се разкайва за постъпката си, и помоли съда да го пусне у дома.

"Хапчета за сън пиех, няколко пъти съм лекуван. Много съжалявам за постъпката си. Обаче малко се обидих на жената, гледаше ме и ме притесняваше. Моля ви, пуснете ме и аз съм човек, искам да се прибера вкъщи", изрецитира бруталният бияч. Адвокатът му Благой Потеров поиска клиентът му да бъде подложен на тройна съдебно-психиатрична експертиза. Според защитата, Живко не е добре психически, а изготвената експертиза и приложена по делото не давала категоричен отговор на въпроса дали Кючуков е осъзнавал какво прави в момента на нападението.  Адвокатът подчерта, че клиентът му трябва незабавно да бъде настанен в психиатрична клиника и да бъде подложен на лечение. Държавното обвинение пък поддържаше тезата, че Живко Кючуков е напълно вменяем и е обществено опасен, затова трябва да остане за постоянно в ареста. Прокурора посочи, че той има и други криминални прояви в миналото.

В съдебната зала стана ясно, че хулиганът е стар познайник на полицията. Той има една присъда за кражба, но е бил реабилитиран. След нея е бил регистриран за серия криминални прояви. Според приложената психиатрична експертиза, по време на нападението над старицата Живко е бил в състояние на терапевтична ремисия. Психиатрите са категорични, че той е съзнавал действията си и последиците от тях.

"Кючуков е вменяем, но според мен има психични отклонения. Аз осъждам подобно нечовешко поведение. Според мен това момче трябва да се лекува. Успях да разговарям с него за кратко, каза ми, че жената го провокирала с "лош поглед" и с язвителен коментар за неговото поколение", каза  пред журналисти адвокат Благой Потеров.

Съдът обаче прецени, че са налице всички законови изисквания, за да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според магистратите, обвиняемият  демонстрирал обществено опасно поведение, проявено пред много свидетели и на публично място, без да бъде провокиран.

Съдът счете, че има опасност Кючуков да извърши ново престъпление или да се укрие. Хулиганът бе арестуван в петък след обяд в дома на майка си, след като излезе заключението на психиатрите, според които той е вменяем.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Модернизират е-регистрите

Агенция по вписванията е бенефициент по проекти, свързани с надграждане на два от най-важните регистри, администрирани от Агенцията – Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел и Имотен регистър.

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Столична община след сигнал за отрова: Водата в София не е опасна

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на “Софийска вода”.

Кв.

Вижте къде няма да има вода утре в София

Кв. "Димитър Миленков" ще остане временно без водоподаване

На 21 май 2018 г. (понеделник), във връзка с диагностика на уличен водопровод в кв. "Димитър Миленков", се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на: кв. "Димитър Миленков"