Снимки

Средно около 75% е посещаемостта в училищата във Варна през първата смяна, съобщиха вчера от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Учебният процес протича при намалено времетраене на часовете. Температурите в класните стаи са в нормата, изисквана по закон - между 18 и 22 градуса, а в много от тях са измерени и 23-24 градуса. Данните се подават от директорите на училищата. Само в отделни стаи, в които не се провеждат занятия са измерени 16 градуса в Четвърта ЕГ „Фр. Ж. Кюри“ и във II ОУ „Никола Й. Вапцаров“. 13 градуса е била температурата на въздуха единствено във физкултурния салон на ОУ „Васил Друмев“, но в класните стаи на училището е в норма. В детските градини посещаемостта се увеличава, казаха още от образователната дирекция. При 3337 деца на 11 януари, вчера на редовни занятия децата са били 4 290. Температурите във всички детски градини са подходящи за провеждането на нормален възпитателно-образователен процес, уточниха още от дирекция „Образование и младежки дейности“.
 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Здравната ДАНС с нов шеф

След като прокуратурата започна разследване на корупционни практики и образува наказателно производство за престъпление по служба в Изпълнителната агенция „Медицински одит”, популярната като здравната ДАНС се оказа с нов шеф.

ДС пак впрегна агент Хранова

Ченгета и протестъри устройват нов водевил под формата на протест в София. Слугите на Българския Мадоф Цветан Василев ще се опитат с всички сили да стегнат редиците пред Министерски съвет в понеделник. В основата на активното мероприятие е личното НПО на банкера беглец "Ние, гражданите", което се ръководи от ченгето от ДС с псевдоним Ана Хранова Вера Ахундова.

Студентските общежития стават хотели

Между 14 и 18 лв. трябва да подготвят желаещите да пренощуват на общежитие в Студентски град, като сумата варира спрямо блока, в който са решили да се настанят. Ако гостите желаят да си гарантират, че ще бъдат сами в стаите, те трябва да платят всяко едно от леглата, намиращи се в помещението. Така те трябва да заплатят съответно между 28 и 36 лв. за двойна стая и от 42 до 54 лв. за тройна.