Снимки

Община Варна получи награда в категория „Екологична инфраструктура“ за проекта „Възстановяване на водопроводимостта на двата охранителни канала в квартал Аспарухово“. Това стана по време на специалното издание на инициативата „Infrastructure Bulgaria Awards 2018“. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и се организира от Градът Медиа Груп. Целта е да се популяризират добрите практики и постижения на водещите компании и професионалисти в сферата на инфраструктурата. Наградата получи зам.-кметът на Община Варна, инж. Христо Иванов. Ремонтът на двата охранителни канала в Аспарухово, станали причина за голямото наводнение на 19 юни 2014 г., при което  загинаха 13 души и бяха нанесени значителни материални щети, стана възможен след успешно защитен проект от Община Варна и осигурено финансиране по  фонд „Солидарност“ на Европейския съюз. Фондът е създаден през 2002 г. и има за цел да предоставя средства на държави-членки на ЕС, които имат необходимост от финансиране, след бедствия. При ремонта на Източния канал бе възстановена водопроводимостта на съоръжението, което е с дължина 1 426 метра. Възстановни са водоскокът на ул . „Св. Св. Кирил и Методий“, мостовите съоръжения на бул. „Първи май“, Крайбрежната алея. Извършени са строително-монтажни работи върху подземната инфраструктура в обхвата на съоръжението. По Западния канал - с дължина 1 280 метра, проводимостта също е факт, като са изпълнени ремонти на мостовете на ул. „Орел“ и на Крайбрежната алея. И за двата канала е изградено заустване в морето. Извършено бе покриване на каналите и облагодоряване на околното пространствата.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Институт ще издава БГ дипломи на учениците ни зад граница (ОБЗОР)

Български културен институт ще издава дипломи на българските деца, които завършват в чужбина, но желаят да продължат образованието си в българските висши учебни заведения. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова във Велико Търново.

Няма да се допускат масови прояви, АПИ ще почиства шосетата

Затварят 10-километровата зона около огнищата на чума

Няма да се допускат масови прояви, АПИ ще почиства шосетата

10-километровата зона около огнищата с чума по животните ще бъде затворена. Там няма да се допускат масови прояви, а Агенция „Пътна инфраструктура“ ще почиства шосетата.