Снимки

От началото на лятото 28 малки улици в София за изцяло ремонтирани, а по 26 са сменени тротоарните настилки. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, който провери как върви реконструкцията на улица „Шандор Петьоф“ в центъра на града. По нея ще бъде подменена изцяло водопроводната инфраструктура, тротоарите и пътното платно. Крусев обясни, че „Шандор Петьоф“ е била с бетонова настилка, което по думите му е рядко срещано, тъй като повечето са с паваж или асфалт. „Най-голямото затруднение бе да се премахне този бетон“, заяви зам.-кметът. В ремонта на улицата Столичната общината е вложила около 220 хил. лв.

Крусев заяви, че на „Московска“ 33 са изцяло запознати с исканията на протестиращите от „Владая“ и по някои имат единодушно мнение. Едно от тях е възстановяването на движението на автобус 58 и разписанието е направено от гражданите. По отношение на искането за удължаването на трамвайна линия 5 към квартал „Владая“, Крусев обясни, че е направено проучване, което е показало, че е нужно да се съборят над 50 къщи, за да се разшири булеварда и да се пусне трамвая. Зам.-кметът намекна, че е възможно да се продължи велоалея към „Княжево“ и „Владая“. „Това е въпрос на регулационни процедури, така че да се обезпечи теренно алеята и когато това се случи няма да има никакъв проблем да се удължи“, каза още той.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Некачествен ремонт срина цяло стълбище в Дупница

Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на местното ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по улица "Родопи".

Ремонтират 50 училища и детски градини в София

50 училища и детски градини в София ще бъдат ремонтирани тази година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нова сграда към 134 ДГ „Любопитко“ в „Красно село“. Средствата за реконструкцията на учебните заведения са от приватизационния фонд, продажбата на „Общинска банка“ и по ОП „Региони в растеж“.

Разходите на работодателите за труд нарастват с 6,8%

Разходите на работодателите за един отработен час за наетите от тях лица нарастват с 6,8% спрямо първото тримесечие на 2017г., това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за същия период на 2018 г. Най-висок ръст е регистриран в икономическите сектори „Добивна промишленост“ - с 12,2%, „Преработваща промишленост“ - с 10.4%, и „Образование“ - с 10,3%.