Снимки

Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) при Министерството на околната среда и водите (МОСВ) взе решение на заседанието си днес за одобряване на осъществяването на инвестиционното предложение за "Подобряване на трасето на Лот 3.2 на автомагистрала "Струма" по Източен вариант Г 10.50". Това съобщиха от пресцентъра на ековедомството.

При взимането на решението членовете на съвета са направили задълбочена експертна дискусия и са се съобразили със значителния брой становища, позиции, мнения и възражения, постъпили в хода на процедурата по оценката на въздействието на околната среда (ОВОС), за различните варианти на трасе. Обсъдени са били резултатите от обществените обсъждания и заключенията на независимите експерти от извършените ОВОС и Оценката за съвместимост с предмета и целите за опазването на защитените зони от мрежата Натура 2000.

За да подпомогнат вземането на решение, в състава на заседанието на ВЕЕС, са били включени представители на научната общност и други експерти.

С взетото решение по ОВОС за одобряване на източния вариант Г 10.50 на трасето на лот 3.2 на автомагистрала "Струма" са предписани задължителни за изпълнение условия и мерки по Закона за опазване на околната среда при всичките етапи по реализацията на инвестиционното предложение.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Днес казват кои квартали в София остават без топла вода през лятото

Днес след обяд ще стане ясно кои квартали на столицата през лятото ще останат без топла вода и за колко време. От столичната топлофикация ще представят на пресконференция графиците за спиране на топлоподаването и ремонтите.