Снимки

Канонадата от фалшиви новини по адрес на Делян Пеевски продължи през тази седмица и в хартиения брой на бутиковото списание „Капитал“, чийто собственик Иво Прокопиев претендира, че тази медия е сериозна и аналитична. На фона на тези претенции „Капитал“ отделя сериозна част от съдържанието си на материал за приватизацията на Общинска банка с откровено жълта насоченост. При всичките опити да намерят каквато и да било дори бегла връзка с Пеевски и да го пришият към тази сделка, от Фабриката за фалшиви новини претърпяват провал, тъй като чисто и просто това не е истина.

Дори в собствения им текст наред с манипулативните намеци са поместили срамежливо признанието „макар и да няма доказателства за това“. Това, естествено, не пречи в редакционния коментар на броя да се твърди колко разпадната е държавността, щом Пеевски си купил банка. Тоест намеква се нещо в статията без доказателства, а в прилежащия коментар вече има възмущение от него, сякаш е факт. Лъжите в „Капитал“ обаче не свършват дотук, а се простират и върху ултракомунистическата им акция срещу ЕК, на която от Фабриката за фалшиви новини по сталински размахваха пръст как може еврокомисар да дава интервю на „Монитор“, който не бил „правилна“ медия. Нечистоплътните напъни на „Капитал“ и присъдружните им медии да се изживяват като политкомисари и да раздават заповеди пред кой вестник може да се дава интервю и пред кой не са крещящо дебелоочие. Ако е неетично еврокомисари да контактуват с някоя медия, то по-скоро това са „Капитал“ и „Клуб Z“, тъй като техните собственици Иво Прокопиев и Огнян Донев са подсъдими. За съдебно дело, само че за клевета, крещи и третата публикация в „Капитал“ по адрес на Пеевски, в която се твърди, че внесеният от него законопроект против вторичния грабеж на активи на КТБ щял да му помогне да се докопа до това, което не е успял да овладее от банката. Не че има нещо, което е овладял. Дори „Капитал“ не смее да го напише, тъй като са наясно, че това е 100% лъжа. Но пък пускат манипулации, че щял пак да направи нещо, което всъщност и преди не е правил. Атаката от фалшиви новини срещу Пеевски, естествено, бе подкрепена и от дежурния глашатай на опорните точки на олигархията Илиян Василев. Агентът на комунистическата Държавна сигурност с псевдоним Сашо също се включи в хора на марионетките, противопоставящи се на законовите поправки срещу вторичния грабеж на КТБ. Очаквано неговите твърдения са идентични с тези на „Капитал“, сякаш са писани на едно и също място. Или по-скоро сякаш са диктувани от една и съща олигархична шайка, която управлява както медии, така и измислени авторитети, пръскащи едни и същи фалшиви новини.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фабриката пуска изтъркани манипулации за Пеевски

Фабриката за фалшиви новини вече тотално се изтърка с измислените сюжети по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски и за пореден път претопли добре познатата опорка за приписване на негови връзки с тютюневия холдинг „Булгартабак“.

Пратиха писмо по заръка на Василев

Платени пионки на повикване чернят България пред US Конгреса

Пратиха писмо по заръка на Василев

Писмо, изпълнено с лъжи, рисуващо страната ни във възможно най-черните краски, изпратиха до US Конгреса платени пионки на повикване, чието най-малко общо кратно са финикийските знаци, щедро раздавани им в миналото, а на част от тях и в настоящето от банкера беглец Цветан Василев.