Снимки

Болницата „Света Анна” във Варна изпитва проблеми в работата си, заради зачестилите напоследък прекъсвания на електрозахранването. За това алармира изпълнителният директор, д-р Красимир Петров, в писмо до здравната комисия в местния парламент.

„На 2 пъти през последните два месеца, на 25 октомври и 29 ноември, са отпаднали и трите захранвания на лечебното заведениe. Тези изключвания водят до претоварване на генератора за аварийно захранване. Агрегатът е 35-годишен, морално остарял. За него няма резервни части и никоя фирма не поема ангажимент да го ремонтира, пише шефът на „Света Анна”. За да се гарантира безпроблемното електрозахранване на Спешното отделение, Реанимацията, Родилното отделение, операционните зали и диализния център, от 30 ноември е въведена денонощно дежурство на ел. техници, които отговарят за правилното функциониране на дизел-генератора, безпроблемното му включване и изключване. За избягване на евентуални неприятни инциденти е нужно закупуване на нов генератор на стойност от около 60 000 лева, които шефът на болницата настоява да бъдат отпуснати от Общината. 200 000 лева пък са необходими за закупуване на нов инструментариум за Клиниката по ортопедия и травматология, която е единствената, обслужваща спешната травматологична помощ в общината, отбелязва още д-р Петров. Шефът на „Света Анна” моли за финансово съдействие и за ремонта на Родилното отделение и Неонатологията, които са с крайно амортизирана и морално остаряла база. За ремонта са необходими 650 000 лева, като искането е Община Варна, като акционер в болницата, да отпусне 550 000 лева. Искане за отпускането на 500 000 лева за закупуване на медицинска апаратура отправя и управителят на Онкоболницата във Варна, проф. Георги Кобаков. Той посочва, че е нужна нова ендоскопска и лапароскопска апаратура, както и изграждане на цялостна интегрирана система от образни, документационни и комуникационни компоненти, базирани на най-съвременната технология за визуализиране. Исканията ще бъдат разгледани на заседание на общинската комисия „Здравеопазване”.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Купуват нови инструменти за Ортопедията във варненска болница

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Най-после ортопедията във варненската МБАЛ „Света Анна“ ще се сдобие с нов хирургичен инструментариум, след като болничното заведение е обявило официалната обществена поръчка за доставката.

Осмокласник се заради от сифилис, 25 пипнали болестта тази година

Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, съобщиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали болестта тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже.