Министерство на здравеопазването е пуснало обществена поръчка за радиовръзка, по която да се подават сигнали от линейките, ако екипът е заплашен от буен пациент или агресивни негови близки, съобщиха от ведомството. Прогнозната й стойност е 4, 320 млн. лв. без ДДС за срок от 3 години, считано от датата на подписване на договора. За сравнение, прогнозната стойност на предходната обществена поръчка със същия предмет е била в размер на 5, 400 млн. лв. без ДДС за тригодишен срок.

Пациентски организации „Заедно с теб“ не одобряваме създаването на напрежение във връзка с липса на радиовръзка с линейките поради изтекъл договор с фирмите, които поддържат комуникационната система, заяви нейният председател Пенка Георгиева. Считаме, че стъпките на Министерство на здравеопазването в посока намаляване на публичните разходи за тази система са правилни и ги подкрепяме. При изтекъл договор и вече допуснати грешки е по-добре да не се подновява на същата цена, а да се работи в посока по-добри условия – както като финансови параметри, така и като добавяне на нови възможности и разширяване на пакета с паник бутони, допълниха от организацията.

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Генерал с къса памет обикаля TV ефира

*Бившият шеф на НСО Владимиров е човек на две служби в Държавна сигурност

*Забрави, че по негово време службата охраняваше мутри като Клюна и Боби Цанков

Показаха Чинията в луксозен тритомник

Четири цветни кадъра, показващи някогашния блясък на бузлуджанския монумент, заснети на диапозитиви с марката Кодак през далечната 1982 година от фотограф-художника Бедрос Азинян, са намерили място в луксозния тритомник Atlas des Utopies, излязъл на пазара в края на 2019 година. Международното издание е направило кратко представяне на историята и настоящето на паметника, който все още очаква от министерството на културата да определи статута на недвижим паметник.