Министърът на околната среда Нено Димов не откри топлата вода като заяви по “Канал 3”, че плащат на “псевдоеколози” “грантове, за да бъдат по-заинтересовани”. Не направи и голямо разкритие, като съобщи че австрийската депутатка, която активно го нападеше по време на изслушването му в Брюксел, е работела по проект за икономическото развитие на Алпите, нито че протестите на “жълтопаветниците” нямат нищо общо с опазването на  природата, а са дирижирани от провалили се маргинализирани партийки като “Да(й) България”, ДСБ и ДЕОС.

Същественото в тази продължаващата досадно дълго псевдоекологична кампания, зад която надничат престъпните подсъдни олигарси, е че тези, които наистина милеят за природата, а това са държавата, общините и гражданите, трябва да спрат да работят на различни скорости и да направят така, че природата да стане отново достъпна. И да я спасят, защото според сега действащото законодателство нашите планини са застрашени не само от безстопанствена сеч, но и от унищожаването на горите от корояди и други вредители, които не могат да бъдат унищожени.

Не случайно и бизнесът поиска да се изработи общ план за развитието на туризма, както и тези, които наистина милеят за природата да бъдат държавно легитимирани, видя се какво се крие под досегашното тяхно неправителствено прикритие. От времето на Тодор Живков няма нови лифтове, а само през последните два сезона в Европа са построени 273 лифта, два нови зимни курорти усилено се изграждат в съседните ни Румъния и Сърбия. Правителството демонстрира решителност по отношение на Пирин, трябва обаче да се продължи, а това може да стане само с активната подкрепа и на общините и на гражданите.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето. 

Кръводаряване, не само при нужда

У нас не веднъж проблемът с кръводаряването излиза на дневен ред. Обикновено обаче се сещаме за това, когато стане дума за наш близък, който има нужда от това. Или пък самите ние. Много хора обаче се притесняват заради инфекции и различни зарази. Затова сега кръвта у нас ще бъде изследвана по иновативен и изключително точен метод. Той е от т.нар. NAT технологии и ще замени проверяването й за зарази по стария серологичен начин (виж стр. 6).