Снимки

Основните булеварди в София, които в момента се ремонтират ще бъдат готови за първия учебен ден. Очаква се преди първия звънец да бъде пуснато движението по „Прага“ и „Овча купел“. За след това ще останат „Дондуков“, „Каблешков“ и „Монтевидео“. Движението по Орлов мост, стария мост Чавдар и бул. „Асен Йорданов“ от няколко дни е отпушено. „Към момента движението във всички основни точки, в които се извършват ремонтни дейности, е спокойно. Въпреки това полагаме усилия те да се завършват възможно най-скоро, за да се облекчи напълно трафикът до 15 септември", заяви зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев пред БНТ. Следващата седмица изтича срокът за подаване на оферти за подмяната на релсите на трамвайна линия №7, която се движи по бул. „България“. Зам.-кметът обясни, че ремонтът ще обхване района на площад "Ручей“.

Цялостната реконструкция на бул. „България“ тази години няма да има, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности на градинката пред НДК. От „Московска“ 33 обаче вече мислят за ремонта на ключовия булевард. „Започнем ли да работим по булеварда ще блокираме движението в тази част на София. Със сигурност няма да си позволя да започна ремонт есента. Ще приключим процедурата и в зависимост от наличните средства, собствени или от държавата, следваща година ще мислим за такава реконструкция“, обясни градоначалникът.

Градинката пред НДК трябва да бъде готова до средата на ноември. Там ще бъде изградена цялостна хидроизолация, ще се монтират нови гранитни плочи в два нюанса. Ще се оформят и стъпала около централния фонтан, както и ще се извърши подмяна на парапетите и бетоновия борд при подлезите. От Столичната община държат вида на парка да се запази. Стойността на ремонта е малко под 5 млн. лв., а гаранцията му е 5-годишна. „Знаете, че навсякъде, където имаме и се появяват проблеми, изпълнителите за своя сметка, след това изпълняват наново, преработват тези проблеми. Така, че те знаят отлично, че това е за тяхна сметка и нямат интерес да работят с лошо качество. Да се надяваме, че го знаят и че ще се справят“, заяви Фандъкова.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Некачествен ремонт срина цяло стълбище в Дупница

Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на местното ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по улица "Родопи".

Ремонтират 50 училища и детски градини в София

50 училища и детски градини в София ще бъдат ремонтирани тази година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нова сграда към 134 ДГ „Любопитко“ в „Красно село“. Средствата за реконструкцията на учебните заведения са от приватизационния фонд, продажбата на „Общинска банка“ и по ОП „Региони в растеж“.

Разходите на работодателите за труд нарастват с 6,8%

Разходите на работодателите за един отработен час за наетите от тях лица нарастват с 6,8% спрямо първото тримесечие на 2017г., това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за същия период на 2018 г. Най-висок ръст е регистриран в икономическите сектори „Добивна промишленост“ - с 12,2%, „Преработваща промишленост“ - с 10.4%, и „Образование“ - с 10,3%.