От днес започват огледите на обявената за продажба Русенска корабостроителница, съобщи пред „Монитор” частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, чиято кантора в Русе ще извърши публичната продан. По думите му интерес да купят затвореното предприятие са проявили кандидати както от България, така и и от чужбина. Хаджииванов уточни, че срокът на публичната продан ще изтече на 5 октомври тази година. Ако тя не е успешна, ще бъде обявен втори търг, като цената ще бъде намалена с 20 процента.

В момента имотът, който се състои от комплекс от сгради за строителство и за ремонт на кораби и 320 декара земя, се предлага за 32 277 554,25 лева.

„Миналата година от май месец имаме дело на КТБ. Синдиците са взискатели и за изпадане в несъстоятелност те искат да се извърши публична продажба. За да се спре нарязването и разграбването на корабостроителницата, тя се запечата. След това се направи опис и оценка, има експертна оценка от вещи лица. Хубаво стана, че корабостроителницата се запази, като бивш инженер корабостроител мога да кажа, че тя е възстановима”, обясни Хаджииванов.

Корабостроителницата в Русе бе запечатана през февруари тази година от частен съдебен изпълнител. В предприятието се трудеха 102 души работници и служители. Преди години заводът бе най-големият работодател в региона, който осигуряваше препитание за 3200 души.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЧЕЗ пази електромерите със стикери

ЧЕЗ въвежда защитни стикери за превенция срещу манипулация на електромерите. Стикерите се залепват върху средствата за търговско измерване, в допълнение към познатите пломби, като имат три нива на контрол и множество защитни елементи.

Домати и краставици с 10 на сто надолу по борсите

Доматите, отглеждани на открити площи поевтиняха тази седмица с 9,9 на сто и се продават по 1,18 лева за килограм. Краставиците са по-евтини с 13% до 1,07 лева средно за килограм, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Нанков: Укрепването на пътя до Рилския манастир ще приключи до есента

От следващата седмица започват дейности за цялостното отваряне на пътя до Рилския манастир, включващи  обрушването и поставянето на мрежи на скатовете на  срутищата, които затвориха частично пътя до Светата обител.