Снимки

Заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова е избрана за първи председател на новосъздадената комисията по спортната дейност при елитния Страсбургски клуб, в който членуват 61 града от 18 страни в Европа. Старозагорката е дългогодишен състезател по лека атлетика и в момента продължава да участва активно в международни състезания за ветерани.

Идеята на новата комисия е да се обменя опит между различните членове на клуба. При учредяването на формацията били изнесени данни от специално проучване за опасностите от застоелия начин на живот, според което годишно 4 млн. европейци умират заради недостатъчна физическа активност, а 80 млрд. евро се харчат за здравни услуги. 

„330 джипита са включени по програма „Спорт по лекарско предписание“ в Община Страсбург. Те предписват доза „лекарство със спорт“. След предписанието пациентите се поемат от  инструктори по индивидуална програма включваща ходене, джогинг, колоездене и гребане, а разходите се поемат от Общината“, коментира Красимира  Чахова. „Ще се постараем да адаптираме тази програма към нашите условия, надявам се да обменим и други добри практики от други градове“, допълни зам.-кметът. В момента, съвместно с Ротари клуб в Стара Загора , се изгражда специален кабинет в сградата на едно от основните училища за диагностициране на деца от целия град. Заради увеличаване броя на децата с диабет в детските градини, съвместно с Тракийския университет ще се направи обход на всички детски заведения, за да се набележат мерки за нуждаещи се деца.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лисици тероризират Съединение, душат кокошките на хората

Лисици продължават да тероризират жителите на Съединение. Нощните хищници влизали в стопанствата на хората и душели всичките им кокошки и пилета. Хората от градчето са пропищели от масовите набези, започнали през зимните месеци и продължаващи и в момента, през лятото. Ловците обаче са с вързани ръце, защото не могат да отстрелват хищниците в населено място. Това съобщи шефът на ловната дружина в градчето Гено Чобанов. Той обясни, че ловците искат да има законови промени, които да им позволят да отстрелват такива хищници и в населени места.

Горящо сметище обгазява шофьори край Кочериново

Горящо сметище обгазява пътуващите водачи по направлението Кочериново – Благоевград, алармираха потърпевши. Сигналът за инцидента е подаден в 7 часа в неделя, като на място пристигат два противопожарни екипа от Рила.