Снимки

За да се виждат филмите ясно на големия екран, все повече кино салони се цифровизират чрез цифрови проектори или огромни екрани. Сега Sony представи серията SRX-R800, нова линия цифрови лазерни проектори, способни да показват кртина в 4K и High Dynamic Range (HDR).

Всеки от проекторите от серията SRX-R800 включва лазерен източник на светлина и SXRD оптичните панели на Sony. Заедно тези технологии подобряват качеството на картината с по-естествено възпроизвеждане на цветовете, по-добра яркост и контрастно съотношение 10 000: 1, характерни за HDR и съчетани с 4K резолюция.

Освен по-доброто качество на картината, лазерните проектори изискват много по-малко поддръжка от по-старите модели, използващи ксенонова лампа. Sony казва, че серията SRX-R800 може да работи след 35 000 часа и все още да свети с 80% от първоначалната си яркост.
Серията SRX-R800 се състои от четири модела, подходящи за кино салони и екрани с различни размери. За малки или средни кина, SRX-R810P може да свети с 7500 лумена, а SRX-R815P двойно, с 15 000. Следващият модел SRX-R810DS, също така проектира при яркост от 15 000 лумена, докато модела SRX-R815DS може да достигне до 30 000 лумена.

Последните два модела са предназначени за по-големи кино салони и са изградени като системи за двойна проекция. Това ги прави идеални за 3D прожекции, въпреки че двата модела по отделно могат да обработват формата. И четирите проектора могат да се интегрират с Theater Management System на Sony, което ги прави лесни управление и настройка, като всеки от моделите се управлява посредством 15-инчов сензорен екран.
Въпреки че все още няма информация за цени, Sony вече приема предварителни поръчки, като проекторите се очаква да бъдат на пазара в края на 2017 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.

Откриват технологичен център за деца в столицата (ГАЛЕРИЯ)

На 23 юни в София Тех Парк отваря врати TechnoMagicLand - интерактивен технологичен център за деца и младежи, където ученици, преподаватели и родители ще имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо и да си отговорят на тези и още много въпроси.