Снимки

Плитка манипулация спретнаха от „Медиапул“ - сайта на бившата говорителка на Костов Стояна Георгиев, в т.нар. си годишен обзор за политическите събития през отминаващата година. Под паравана на жанра „анкета“ сред уж различни авторитети от разнородни сфери, сайтът всъщност представи една и съща опорна точка, мултиплицирана през различни говорещи глави. Първа писта в списъка, както можеше да се очаква, е политологът от Института по история на БКП Евгений Дайнов, който в наши дни се изживява като пръв костовист и апологет на олигарха Иво Прокопиев. Апропо, Дайнов паралелно произведе и друга фалшива новина, в която страстно защити розовобузия аферист. Наред с Дайнов идентични опорни точки защитават обаче и „независими експерти“ като журналиста, живеещ в чужбина - Мария Спирова, която всъщност е член на ръководството на партията на олигарха Иво Прокопиев „Дай, България“. Артистът Владимир Пенев - рекламно лице на медийната империя на същия розовобуз бизнесмен от Разград. Финансистът Никола Пенев - автор в сайта „Терминал 3“, подпомагащ медиите на Прокопиев от кръга „Капитал“ в производството на фалшиви новини. Следващият в списъка - юристът Иван Брегов, работи за едно от НПО-тата в грантаджийската банда, създадена пак около същия олигарх, а точката слага карикатуристът Христо Комарницки. Придворният шут, правещ смешки за забавление на олигарха Сашо Дончев, който го държи на заплата. И така имаме една банда от уж разнородни експерти, но с общ източник на финансиране. Тази банда е събрана от репортерка, служеща както на костовисткия сайт, така и на издържаната от Цветан Василев кабелна телевизия BiT. Изненадващо ли е тогава, че общия трън в очите на тези авторитети е един и същ и той се нарича Делян Пеевски. Същият, който е и основен трън в очите на техните олигархични кукловоди, за които ние от издателската група на Пеевски през годините не спираме да публикуваме разкрития.

И тъй като явно постигнатият ефект от цялата тази какофония на опорните точки се е сторил недостатъчен на тарторите на манифактурата за информации менте, от „Медиапул“ са сътворили и втори обзор. Той про форма е на друга тема – КТБ, и от друг автор, но е създаден със същата цел – единствено и само да вкара името Делян Пеевски в информационния поток на фалшиви новини. Резултатът е словоблудство, в което са преповторени всички опорки, спускани през годината от Фабриката по темата с фалирания и източен от мустакатия беглец Цветан Василев трезор. Една от дежурните е, че, видите ли, Пеевски бил основен отсъстващ по делото за фалита на трезора. Твърдението е абсурдно по ред причини. Като се започне от факта, че още при излизането на светло на аферата КТБ бе представено удостоверение, че той няма никакви непогасени кредити или влогове във фалирания от Василев трезор, няма и активи, предмет на съдебни дела, свързани с несъстоятелността на банката. И се продължи с факта, че депутатът е сред авторите на всички законодателни инициативи, свързани с осветляване на истината за КТБ, както и със спирането на вторичния грабеж на трезора. Това обаче не само не пречи на Фабриката за фалшиви новини да се пробва всячески да го прилепва към темата КТБ, а дори напротив – прави още по-яростни опитите й, защото именно вторичното ограбване на трезора обедини менторите-олигарси на манифактурата за информации менте. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Грантаджии сеят фалшиви новини през национален ефир

Изпълнявайки плътно заповедта на олигарха Иво Прокопиев за овладяване на мейнстрийма (в стенограмите АРГО-гейт енергийният бос съветва подчинените си да овладеят информационния поток със свои тези – б.а.), грантаджиите на задкулисието започнаха да разпръскват фалшиви новини и през националния ефир.

С фалшиви новини: Руски мекерета клеветят Пеевски

Слугите на свързаните с Русия родни олигарси от „Фрогнюз“ продуцираха поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски. В сайта на ченгето от Държавна сигурност с псевдоним Академик Огнян Стефанов в сряда беше претоплена старата лъжа, че Пеевски имал огромна охрана и държавата плащала за нея милиони левове.