Военен блудства с две сестри на 8 г. и на 11 г.

Военен блудства с две сестри на 8 г. и на 11 г.

Мъжът имал син с увреждания, събличал го, за да убеди момиченцата в нормалността на извращенията

Военен от малко населено място до Пловдив блудствал с две сестрички на 8г. и на 11 г. Извращенията станали ясни на родителите на момиченцата, когато едното събрало смелост да им сподели. Това е само един от случаите от миналата седмица, по които работят в неправителствената организация „Джендър Алтернативи”, съобщи адвокат Милена Кадиева. Само за предходните 7 дни във фондацията са постъпили 4 случая за сексуално насилие върху деца. Два от сигналите са били за изнасилвания, а другите два за блудства. От фондацията съобщиха, че са спечелили финансиране за проект „Иновативни решения за подпомагане на жертвите на сексуално насилие”. Според адвокат Кадиева по време на работата по други проекти, свързани с жертви на домашно насилие и трафик на хора, във фондацията често са се сблъсквали и с проблема за сексуалното насилие върху малолетни и непълнолетни.

По случая с военния и малолетните му жертви от фондацията вече са уведомили социалните служби, полицията и прокуратурата, като ще настояват момиченцата да бъдат разпитани в Синя стая, за да не се травмират излишно. Децата обикновено си измисляли и украсявали своите истории, но опитните психолози на „Джендър Алтернативи” били категорични, че сестричките казват истината за извращенията, на които са били подлагани от военния. Със свои думи всяка една от тях давала чисто анатомично описание на насилника, като разказите им се припокривали.

Семействата на сестрите и на военния били съседи и си имали изключително доверие. Униформеният живеел над жертвите си и тъй като имал син с увреждания, другите родители му вярвали. И едните, и другите често взаимно си оставяли малките деца за по няколко часа на приятелите комшии, ако имат работа и ангажименти. Блудствата се случвали именно в такива периоди, когато военният трябвало да гледа чуждите деца.

За да бъде убедителен пред момиченцата и да ги мотивира да вършат определени неща, той дори събличал своя син с увреждания и казвал на сестрите, че „това били напълно нормални отношения между възрастни и деца”, разказа адвокат Кадиева.

Военният блудствал както поотделно с всяка една от сестрите, така и извращенията му били и когато децата са заедно. „Проблемът е, че този насилник е военен. Човек с връзки и положение в обществото. И неговите думи ще са срещу тези на децата. Родителите на сестрите са много стресирани и от това каква ще бъде реакцията срещу тях от самия военен, който им е съсед, от неговите роднини и приятели. Те дори обмислят да напуснат населеното място, за да няма повече никакви контакти между насилника и децата им, за да не ги изплаши той и да им повлияе по този начин на показанията”, обясни адвокат Кадиева.

Тя уточни, че броят на децата, засегнати от сексуално насилие, се увеличава. „За 5 г. работа през Синята стая са проведени 112 разпита на деца. 83% от всички случаи са за сексуално насилие и сексуален тормоз – блудства, изнасилвания или сексуален тормоз в различни форми”, каза Милена Кадиева, като подчерта, че съвместната работа със „Социално подпомагане” в лицето на шефката Надя Танева, е от изключително важно значение за работата на фондацията.

През 2016г. в центъра на „Джендър алтернативи” са проведени 558 консултации с жертви на домашно насилие. От тях 241 дела са влезли в съда в Пловдив, като повече от 85% от тях са завършили със съдебно решение в полза на жертвата.

По проекта „Иновативни решения за подпомагане на жертвите на сексуално насилие” от „Джендър алтернативи” ще работят съвместно със свои колеги от Ирландия, където от 30 години действат денонощен „Център за жертви на сексуално насилие” и „Кризисна мрежа при сексуално насилие”. Проектът е логическо продължение на усилията на фондация „Джендър Алтернативи” за подкрепа на лица, пострадали от насилие и дискриминация.

Проектът се осъществявас финансовата подкрепа на Оперативна програма
„Развитие на човешките ресурси”2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.