Снимки

Форумът Business in the City: Explore/Share/Grow, който започна днес събира над 100 млади предприемачи в от цял свят София.

Целта на форума е да привлече млади мениджъри, предприемачи и различни специалисти на едно място. Хора, които имат интерес да се развиват в каквато и да е бизнес сфера. Те ще могат да чуят презентациите на 9 международни лектори в рамките на трите дни, през които се провежда събитието - 8, 9 и 10 септември. Лекторите са от 7 държави, като трима са от България. Останалите са от Монако, Турция, Румъния, Швейцария, Австралия и Белгия. Те са специалисти в най-различни области и с дългогодишен опит, като по този начин гостите ще успеят да научат полезни практики.

В първия ден Кристина Крънчева, основател на CM Consulting, лектор, консултант и треньор по корпоративен етикет и международен протокол представи 9-те най-важни правила в бизнес етикета. Тя подробно разясни как трябва да се държим по време на бизнес среща, как да се ръкуваме, какво да споделяме с хората, които се запознаваме и, разбира се, какво да запазим за нас.

На участниците в първия ден бе и подробно разяснено как да изградят собствения си бранд. Кевин Хин, заместник-директор по продажбите в APM Монако и вицепрезидент на JCI за Европа за 2016 г. посъветва присъстващите да бъдат уникални в това, което правят и да се фокусират върху положителните страни, които могат да им дадат предимство пред останалите участници на пазара.

По време на лекциите ще бъдат представени основните аспекти на правенето на бизнес в съвременния град - от проучването на възможностите през споделянето на идеи и ресурси с цел постигане на устойчив растеж. Акценти във форума ще бъдат поставени и върху актуалните бизнес тенденции и предизвикателствата пред развитието на икономиката и бизнеса в модерния град - споделена икономика, корпоративна социална отговорност. Лекторите на конференцията ще отговарят на въпроси как компаниите могат да се възползват от тези тенденции, за да преминат на следващо ниво на развитие.

Освен това гостите на форума ще имат възможност да участват в уникални семинари, чрез които да проучат и открият най-подходящите инструменти и техники за изграждането на успешен и устойчив бизнес.

„Те ще наблегнат на по-практически неща. Ще разкажат през какво са преминали те, за да могат да дадат една наистина полезна обратна връзка за хората, които ще ги слушат, а не просто да говорят общи приказки. Ще дадат и съвети за това какво биха могли да направят в различни ситуации в зависимост от тематиката, която се разглежда“, заяви за „Монитор“ Ана Николова, член на Международната младежка камара в България, която организира събитието.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Рекламираме туризма си в Русия от 1 юни

От 1 юни започваме нова рекламна кампания на българския туризъм в Русия. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова след срещата си в Санкт Петербург с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм.

"Струма" минава през Кресна, реши съдът

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбите срещу екооценката за изграждането на източния обход на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Приета е пътна карта за подобряване изпълнението на Дунавската стратегия

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова председателства днес съвместна среща на националните координатори и координаторите на приоритетни области на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.