825 свободни места са обявени в детските ясли на Варна през май

825 свободни места са обявени в детските ясли на Варна през май

825 свободни места са обявени за целодневен прием в детските ясли за класиране на 28-ми май, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от 26 до 28 май, включително. На 29 май системата се отваря за редакции и регистрации. Класирането ще бъде обявено на 28 май до 17 часа, а срокът за потвърждаване на приетите деца е от 31 май до 30 юни, 2021 г. включително при спазване на противоепидемичните мерки.

Децата ще се приемат по предварително изготвен график от директора на съответната детска ясла, съобразно епидемичната обстановка. Във връзка с приетите „Правила и критерии за класиране и прием на деца в детски ясли на територията на община Варна“ при извършване на класиране, регистрационния номер на заявлението няма значение.

Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се прилага функция по генериране на случайни числа и децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число, припомнят от дирекция "Здравеопазване".

Най-много са свободните места в ДЯ №2 „Моряче“ – 120, ДЯ №13 „Русалка“ – 100 места, ДЯ №9 „Детелина“, ДЯ №11 „Иглика“, и ДЯ №5 „Чуден свят“ – по 80 места, ДЯ №3 “Зайо Байо“, ДЯ №4 „Приказен свят“ и ДЯ №8 „Щурче“ – по 70 места, ДЯ №6 „Мечо Пух“ – 60, ДЯ №1 „Щастливо детство“ – 50 места и ДЯ №14 „Звънче“ – 45 места.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.