Снимки

Олигархът Иво Прокопиев продължи медийните си дефилета, с които цели да спаси престъпното си имане, което бе запорирано от Бургаския окръжен съд по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Ползвайки опорните точки от „АРГОгейт“, разградският бос затвърди обичайната практика на Фабриката си за фалшиви новини да атакува депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски, с цел да замаже собствените си далавери.

Седнал удобно в студиото на телевизия BiT, олигархът даде програмно интервю пред свързаните с него по грантаджийска линия журналистки Полина Паунова и Силвия Великова. Паунова освен това е кадър и на изданието на говорителката на Командира Стояна Георгиева - „Медиапул“, което пък от няколко години се хоства именно от „Икономедия“ на самия Прокопиев.

Всички тези връзки естествено бяха спестени на малобройната ТВ аудитория, но за сметка на това

Прокопиев не пропусна

да наговори куп лъжи в ефир.

Ако трябва да сме точни – неистините, изфабрикувани от разградския бос и журналистките му, бяха поне 7. Сред тях са обичайните нападки срещу Делян Пеевски. Депутатът от ДПС от край време е враг № 1 на задкулисието у нас, заради разкритията, които медиите от нашата издателска група – „Монитор“, Телеграф“, „Политика“ и Агенция „Монитор“ правим за аферите на олигархията.  

Именно затова Прокопиев не се посвени най-нагло да излъже в ефир, че Пеевски държал институциите у нас, което е законово невъзможно, тъй като депутатът е част от законодателната власт на страната, при това не от управляващото мнозинство, а като опозиция в парламента.

Друга манипулация на разградския бос е твърдението, че Пеевски стоял зад „Булгартабак“ и имал забрана да влиза в Турция заради контрабандни канали за цигари. Елементарна проверка в Търговския регистър ясно показва какви са участията на Пеевски в търговски дружества, като фабриките за цигари не са част от неговата собственост. Освен това нито една официална власт досега – нито българската, нито турската, досега не е потвърждавала медийните спекулации за забрана за влизане на Пеевски в южната ни съседка. Не на последно място, преди седмица стана категорично ясно, че компанията „Булгартабак“ като такава никога не е замесвана в контрабанда на цигари. Единственото изречение, появявало се в официален документ на турските власти е това, че нейни продукти са трафикирани на територията на Турция, но никаде не се посочва, че зад тези канали стои дружеството. Точно обратното – „Булгартабак“ е инициатор и основен активист на кампанията срещу контрабандата на тютюневи изделия и благодарение на нейните усилия, този тип престъпления бе намален многократно през последните години.

Лъжата на Прокопиев, че Пеевски, премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров са триумвират по модела на древния Рим, контролиращ държавата, пък е

толкова абсурдна, че

дори няма смисъл

да се казва, че е плод на болното въображение на разградския бос. По-скоро тази клевета е продиктувана от друга лъжа на Прокопиев в ефир – че опитът му да окаже натиск върху премиера Бойко Борисов за спиране на проверките срещу него, не било задкулисно поведение. Всъщност една от основните дефиниции на пленената държава е точно това – бизнесмени със сериозни финансови възможности да се опитват да диктуват действията на институциите. Тъй като Прокопиев не за пръв път явно заявява, че това е моделът по който е свикнал да действа, всъщност лъжата му е и вид самопризнание – че е олигарх, чиито основен маниер на поведение е да прегазва държавната власт.

Една от най-наглите лъжи, изречени в ефира на BiT пък е тази, че КОНПИ действала като народен съд и не признавал решенията на Темида. Ако олигархът си бе направил труда да се запознае със законовата процедура по налагане на запори и конфискация по иска на Комисията, щеше да разбере, че това се случва само и единствено с решение на съд. В случая – Бургаският окръжен съд е преценил, че доказателствата представени от КОНПИ показват, че има незаконна дейност, от която е натрупано незаконно имущество в размер на близо 200 млн. лв. Разбира се, това е твърде неизгоден факт за олигарха и той удобно

не просто го пропуска, а лъже за него

с цел да се изкара жертва на репресия.

Всъщност, следващата лъжа на Прокопиев отново е свързана със съда, но в този случай, магистратите не са му врагове, а според него му дават индулгенция. Става въпрос за казуса с т.нар дело „Каолин“, което според разградският бос приключвало с оправдателни присъди за него и аверите му за сделката за продажбата на предприятието – т.е. всичко с нея било законно. Истината и в този случай отново е в детайлите. Първо делото е наказателно и съответно няма за цел да докаже дали приватизацията е „чиста“, а дали т.нар инвеститори не са погазили закона, вършейки престъпление. И  тук идва и вторият детайл – до присъда срещу Прокопиев и хората му така и не се стига, тъй като се оказва, че те са с обвинения за длъжностни лица, каквито очевидно не са. Тук е моментът да се отбележи и друго – ако Прокопиев наистина си вярваше, че е оправдан от съд за приватизацията на „Каолин“, досега щеше да е цитирал поне едно изречение от това решение на магистратите. Всъщност, ако актът бъде публично оповестен, от него ще стане ясно именно това – че Прокопиев е отървал решеките заради непрецизирано обвинение, а не поради липса на вина.

От тази лъжа пък минаваме към следващата – за изтеклата давност на сделката с „Каолин“. По закон давността е изтекла за наказателно разследване на сделката, т.е. в момента с вързани ръце за неговите престъпления са от прокуратурата и това е и причината

медиите на олигарха да скачат срещу

искането за премахване на давността

за криминалните деяния около бандитската приватизация. Давността за престъпления обаче няма нищо общо с КОНПИ, чиято дейност е гражданска конфискация и съответно Наказателния кодекс няма отношение към тази Комисия .

Основната и всъщност най-манипулативна лъжа, която Прокопиев изрече в ефир, пък реално е лайтмотивът на цялата кампания по канонизирането му в мъченик на свободното слово, която започна преди месец – малко преди да стане ясно, че КОНПИ ще поиска от съда запор на престъпното му имане. В лъжата, че със запора се цели унищожението на „независими“ медии, всъщност разградският олигарх вложи целите си усилия и пробва да я наложи като мото в общественото пространство. По-късно се усети, че запор на медии няма и по спешност се опита да попромени тезата си, за да се стигне до това пред BiT да обяви, че нямало как да раздели дейността си на издателска и предприемаческа, и затова запорът удрял и двете му битности. Всъщност по закон издателският бизнес не е и не може д абъде амнистия за незаконно придобити пари и опитът на Прокопиев да се скрие зад свободата на словото е не просто жалък, а абсурден. Просто защото всички у нас помнят това, че той е единственият БГ издател, заложил в договор за кредит редакционната политика на изданията си. Което доказва, че Прокопиев едва ли е такъв радетел за свободното слово, по скоро се сеща за него, когато самият той е уличен в далавери и му се налага да го ползва като щит, зад който да се скрие от възмездието за престъпленията си.

 
 
Сайтовете на олигархията бълват огън и жупел срещу комисията по команда

Разградският бос в ступор

от запора на КОНПИ

Грозният начин, по който олигархът се опитва да окепази държавния орган, който е по петите му, е типичен за повечето престъпници, които се оплакват от правосъдието. Тъй като това правосъдие може да ги застигне. А той има какво да крие от разследващите. Обвиняемият аферист, стана от невинен репортер във в. „Банкер“, мултимилионер за една нощ.

В интервюто Прокопиев отново се издаде сам и призна, че единственото му спасение е изтеклата давност. От думите му стана ясно, че не е извършил престъпление, като е прилапал „Каолин“, а че срокът, в който може да му се търси отговорност за това, бил изтекъл. Теза, която той промотира от дни и която разпространи ден преди самата КОНПИ да представи информацията си за проверките. Още един факт, доказващ докъде в институциите са се разпрострели пипалата на олигархията, след като проверявано лице разполага с класифицирана информация за извършващата се срещу него проверка.

Типично за фабриката за фалшиви новини, минути след сълзливото интервю на Прокопиев медиите от кръга „Капитал“ и присъдружните им сайтове - „Медиапул“ на Гласа на Командира Стояна Георгиева и „Фрогнюз“ на агент Академик Огнян Стефанов, услужливо препечатаха думите му. Целта е всички сайтове на олигархията да атакуват КОНПИ и да бълват огън и жупел срещу нея, защото видяха, че може да се търсят откраднатите от държавата пари чрез заграбването на активите. Заради това всички подсъдими и обвиняеми олигарси са много уплашени - Българския Мадоф, укриващ се в Белград от родното правосъдие и виновен за грабежа на 4,7 млрд. лв. от КТБ, данъчният измамник, Господар на хапчетата и собственик на „Клуб Z” Огнян Донев, Газовия барон Сашо Дончев и ортакът на банкера беглец – Гриша Ганчев, подсъдим по „Захарната афера“ и прилапал „Петрол“.

 

Слугата на Газовия барон Комарницки

си прави реклама на гърба на нашия издател

Междувременно слугата на Газовия барон Сашо Дончев – карикатуристът Христо Комарницки, взе да си прави реклама на гърба на нашия издател и медиите ни. Само ще припомним, че творчеството му се изразява в бутиковата баронска газета със затихващи функции. Спор с нашия издател и нашите медии Комарницки няма как да има, тъй като ние системно от 10 г. изнасяме истината за олигархията.

Сашо Дончев е част от олигархичния кръг на Костов, който по време на неговото управление му даде газовото кранче. Причината за истерията на олигарсите е, че с отпадането на давността за приватизацията, те ще трябва да върнат заграбеното от държавата.

 

„Телеграф“ към читателите си:

Разкажете ни как откраднаха предприятията ви

Олигархията има един-единствен враг – издателя ни Делян Пеевски и нашите медии - вестниците „Телеграф“, „Монитор“ и „Политика“ и Агенция Монитор , които разкриват от 10 г. насам истината за грабежа на България и Държавата „Капитал“. „Телеграф“ се обръща към всички свои читатели, чиито предприятия бяха разпродадени за жълти стотинки, а хората бяха изгонени на улицата. Ние не се страхуваме от олигархията, нашите издания са отворени за вас, за да кажете истината.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Грантаджии сеят фалшиви новини през национален ефир

Изпълнявайки плътно заповедта на олигарха Иво Прокопиев за овладяване на мейнстрийма (в стенограмите АРГО-гейт енергийният бос съветва подчинените си да овладеят информационния поток със свои тези – б.а.), грантаджиите на задкулисието започнаха да разпръскват фалшиви новини и през националния ефир.

С фалшиви новини: Руски мекерета клеветят Пеевски

Слугите на свързаните с Русия родни олигарси от „Фрогнюз“ продуцираха поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски. В сайта на ченгето от Държавна сигурност с псевдоним Академик Огнян Стефанов в сряда беше претоплена старата лъжа, че Пеевски имал огромна охрана и държавата плащала за нея милиони левове.