Снимки

Мъж на 23 години от Вълчедръм е признат от съда за виновен, за това че си взел за булка непълнолетно момиче и му направил дете. Младият мъж е ученик в 6-ти клас в ОУ „Иван Вазов“ село Ковачица, къдете учи вечерно.

Заради чистото съдебно минало на Б.С. и най-вече за това, че полагал грижи за детето, мъжът отървал затвора и се разминал с минималното административно наказание – глоба от 1000 лв. Най-вероятно понеже е безработен, тези пари никога няма да бъдат събрани, коментират адвокати.

„Шестокласникът” си харесал ненавършилата 15 години мома И.Н. и заживял с нея на съпружески начала от началото на април 2016 г. Родителите на двамата били съгласни и младото семейство преживявало в дома момчето.

От тяхното съвместно съжителство на 14 януари т.г. им се родило момче, а случаят стигнал до социалните служби, които подали сигнал в прокуратурата. Младият татко се признал за виновен. За деянието го чакал затвор до 2 години или пробация, но магистратите го освободили от наказателна отговорност, тъй обвиняемият е млад човек с чисто съдебно минало, а бебето се отглеждало в семейна среда от родителите си с помощта на бабите и дядовците.

Десетки са делата за незаконни съжителства на мъже с малолетни и непълнолетни момичета, които в повечето случай бързо стават майки в Ломско. Наказанията, които се налагат на съпрузите на невръстните булки са условни или глоби, защото ако бъдат пратени в затвора, семействата им, затънали и без друго в бедност, ще останат съвсем без подкрепа и издръжка, коментират магистрати.

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Плашат с глоби от по 500 лева подсъдимите за грабежа от сестрата на Цар Киро

Освен с присъди подсъдимите за грандиозния грабеж на златни бижута за над половин милион лева от сестрата на Цар Киро Марийка Илиева, може да се сдобият и с глоби. Йордан Станчев, Марин Петров, Александър Данев и Александър Кочев не можеха да сдържат емоциите си в съдебна зала и репликираха свидетели. Наложи се съдия Силвия Цанкова да предупреди четиримата, че след всяка тяхна реплика в залата, ще последва глоба от по 500 лева. Това стана ясно по време на последното заседание на окръжния съд в Пловдив по делото за грабежа на царкировата сестра Марийка Илиева на 71г.

11 кокошки и 4 петела – веществени доказателства по дело срещу офицер

11 кокошки, 4 петела и 18 патки са в списъка на веществените доказателства по делото срещу бившия командир на карловската Стрямска бригада генерал Димитър Шивиков. Той отговаря пред Военния съд в Пловдив по обвинение, че, докато е бил шеф на бригадата, е предоставял на общини от региона безвъзмездна помощ за техни празници.

В обвинението става дума за палатки и посуда, като тави и черпаци, за които не бил искан наем, както и за хора, които да помогнат в приготвянето на храната и да обезпечат тържествата.