Снимки

Единственият бъбрек на жена бе спасен с лапароскопска операция от екип на клиниката по урология във варненската УМБАЛ „Света Марина“ с ръководител проф. д-р Александър Хинев. При интервенцията, извършена от хирурзите доц. д-р Деян Анакиевски, д-р Маринов, д-р Гочева, д-р Абушев и д-р Николова, са отстранени 3 злокачествени тумора и метастази в надбъбречната жлеза, като лекарите са успяли да запазят функциониращия орган на пациентката. След консилиум лекарският екип решава да извърши чрез лапароскопска операция, която има много предимства за пациентите резекция само на трите туморни формации и надбъбречната жлеза.

„Правилото в хирургията е да се опита да се спаси това, което може. Операцията протече без усложнения. Всичките 3 тумора бяха отстранени радикално, резектирани до здраво, както и надбъбречната жлеза, обясни след успешната интервенция доц. Анакиевски. Ние практикуваме лапароскопските операции от 2010 г., а от 2015 г. в УМБАЛ „Света Марина“-Варна разполагаме с най-новото поколение лапароскопска апаратура, което ни дава възможност да  предлагаме на пациентите възможност за миниинвазивни операции при проблеми с бъбреци, простата, пикочен мехур“, допълва специалистът. Историята на пациентката Русинка Парашкевова датира от 2004 година, когато остава само с един бъбрек след нефректомия, извършена поради наличието на 15 см. злокачествен тумор на левия бъбрек. Тази година при контролен преглед тя разбира, че има тумор и на другия. Лекари в родния й град препоръчват да се направи отново нефректомия, а след това жената да е на доживотна диализа. Пациентката търси консултация с доц. д-р Анакиевски в клиниката по урология във Варна и му се доверява. Днес тя е благодарна на целия екип на клиниката по урология за проявения професионалиъзм и спасения й единствен бъбрек.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Купуват нови инструменти за Ортопедията във варненска болница

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Най-после ортопедията във варненската МБАЛ „Света Анна“ ще се сдобие с нов хирургичен инструментариум, след като болничното заведение е обявило официалната обществена поръчка за доставката.

Осмокласник се заради от сифилис, 25 пипнали болестта тази година

Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, съобщиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали болестта тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже.