Снимки

Петокласничката от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Девня Айлин Ферад намери в автобус пълен с пари и документи чужд портфейл и го върна на собственика му. Историята разказа една от учителките на момичето, Живка Валентинова.

По време на пролетната ваканция група ученици и техните учители тръгнали на екскурзия от девненския квартал „Повеляново“ за село Равадиново. В автобуса Айлин забелязала на седалката портфейл и като го отворила, видяла, че вътре има пари и лични документи. Момичето веднага съобщило на Валентинова за намерената вещ и я предало на учителката Тя пък установила при разговор с шофьора, че преди това автобусът е превозвал служители на „Агрополихим“. След като групата потеглила, автобусът минал през фирмата и шофьорът предал на портала на „Агрополихим“ изгубения портфейл, собственост на инж. Галин Грозев. Окаало се, че той е специалист по автоматизация и управление на химични процеси и торове, който се готвел за отпуск в Стара Загора. „В портфейла ми имаше 200 лева, лична карта, шофьорска книжка и контролен талон. От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за начина, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това със сигурност щеше да обърка плановете ми за отпуската“, коментира ситуацията пред devnyanews.blogspot.bg инж. Грозев. За Айлин в училището й казват, че е будно и жизнерадостно дете, с афинитет към българския език и литературата. Има две по-големи сестри – едната студентка в Икономически университет във Варна, а другата е продавач-консултант в кв. „Повеляново“. Майката и бащата на момичето са много съвестни хора, никога не са отсъствали от родителски срещи и винаги са участвали активно в различни инициативи на училището, разказа още учителката на детето, Живка Валентинова. „Мама и татко винаги са ми казвали, че не е толкова важно да съм отличничка, но че винаги трябва да постъпвам честно с хората - да не ги лъжа, да спазвам обещанията си и да помагам с каквото мога“, каза малката героиня, чието име Айлин в превод означава „лунна светлина“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лисици тероризират Съединение, душат кокошките на хората

Лисици продължават да тероризират жителите на Съединение. Нощните хищници влизали в стопанствата на хората и душели всичките им кокошки и пилета. Хората от градчето са пропищели от масовите набези, започнали през зимните месеци и продължаващи и в момента, през лятото. Ловците обаче са с вързани ръце, защото не могат да отстрелват хищниците в населено място. Това съобщи шефът на ловната дружина в градчето Гено Чобанов. Той обясни, че ловците искат да има законови промени, които да им позволят да отстрелват такива хищници и в населени места.

Горящо сметище обгазява шофьори край Кочериново

Горящо сметище обгазява пътуващите водачи по направлението Кочериново – Благоевград, алармираха потърпевши. Сигналът за инцидента е подаден в 7 часа в неделя, като на място пристигат два противопожарни екипа от Рила.