Снимки

Навръх деня на лъжата флагманът на Фабриката а фалшиви новини „Капитал“ реши да отбележи професионалния си празник с интервю с придобилата популярност с прозвището Черния лебед Елисавета Панова. Макар от медията на Прокопиев да бяха я прекръстили на Елизабета, никой не се усъмни, че става въпрос за съпругата на слугуващия на олигархията шеф на ВКС Лозан Панов.

Апропо, превърна се в традиция служителите на олигарха Иво Прокопиев да кръщават по всевъзможни начини съпругата на Лозан Панов. Преди репортера на „Капитал“ марионетният политик Христо Иванов, който си създаде партия „с целия наличен ресурс“ на Прокопиев, както самият олигарх обясняваше в стенограмите АРГО-гейт, лепна на Елисавета Панова прякора Черния лебед. Г-жа Панова стана известна именно от прословутите стенограми АРГО-гейт, където задкулисната групичка от депутати, олигарси, журналисти и представители на неправителствения сектор обсъждат кого да номинират за президент. Стигайки до кандидатурата на Лозан Панов, заговорниците по никакъв начин не се притесняват, че той е магистрат и не би трябвало да е политически обвързан.

Не, основната причина да се откажат да го правят президент е, че както Христо Иванов казва, „ако има Черен лебед, това е жена му на Лозан“. Тази реплика е ярко доказателство за обвързаностите между бизнесмени, политици и магистрати сплотени в своеобразния кръг „Черен лебед“. От една страна, Иванов признава, че знае притеснителни факти за миналото на съпругата на Панов, които могат да я превърнат в черен лебед (б.р. - непредвидено събитие, водещо до негативни последици) и съответно държи шефа на ВКС с компромат. От друга страна, Прокопиев финансира политическите напъни на Христо Иванов, а последният му се отблагодарява, предоставяйки на неговите олигархични услуги, държаните от него на компроматна каишка магистрати като Панов.

Всички тези мръсни зависимости не могат да се прочетат в интервюто на г-жа Панова пред „Капитал“. Не можеха да бъдат прочетени и в идентичното интервю, публикувано преди две седмици в друга от медиите на Прокопиев - „Дневник“. И в двете си медийни изяви Бети Панова единствено и само повтаря опорните точки на Фабриката за фалшиви новини, гласящи колко лош е Делян Пеевски и как я притискал чрез медиите си. Само че не ние, медиите от издателската група на Пеевски „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и Агенция Монитор, сме й лепнали прякора Черен лебед, а Христо Иванов. Интересно защо Бети Панова не обелва и дума по негов адрес. Не го споменават и медиите на благодетеля му Иво Прокопиев. Някой все пак трябва да каже истината. И както винаги, това ще сме ние. Истината е, че Черния лебед се превърна в нарицателно за задкулисието в България.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Банкер” и „Капитал” с еднакви опорки срещу Пеевски

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката. Древната мъдрост, приписвана на Аристотел, важи и в наши дни, стига да не ставаше въпрос за задкулисието, медийната му фабрика за фалшиви новини и рупора й „Капитал“.

„Америка за България“ финансира фалшиви новини срещу Тръмп

Небезизвестната фондация „Америка за България“ се озова в ролята на пряк спонсор не само в създаването на фалшиви новини в родните медии, но и в пропаганда срещу законно избрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

Пропагандата на в. „Сега“ и раздвоението на личността

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

„Шизофренията е психическо разстройство, характеризиращо се с нарушение на мисловните процеси и най-често проявяващо се със слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности“, гласи определението за това специфично ментално състояние, дадено в „Уикипедия“