Снимки

В България ядем най-евтиното месо в Европейския съюз, сочи проучване на Евростат за 2016 г. Според данните на европейската статистика, цената на месото в България е била с 44% под средната за ЕС, а само след нас се нарежда Полша, където цената на месните продукти е с 47% под средните нива.

В същото време цените в Дания са били с 40% по-високи от средноевропейското ниво. По скъпотия на второ място е Австрия с цени на местото с 37% над средното ниво, съобщава БНР.

Трябва да се има предвид, че във всички непосредствени съседи на България, независимо дали те са членове или не на ЕС, цените на месото през миналата година са били под средното европейско ниво.

Сред комшиите месото е най-голяма екстра в Гърция, макар и с 10,4% под средненото ниво в рамките на ЕС. В Турция цените са били с 22,4% под средното европейски ниво, в Сърбия - с 39,1%, в Република Македония - с 43,4% и в Румъния - с 41,1%, показват резултатите от проучването. Това означава, че през 2016 година цените на месото в България са били по-ниски от тези във всички нейни съседи.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

600 фирми наели работници от страни извън ЕС

Над 600 работодатели са наели сезонни работници от страни извън Европейския съюз (ЕС). Според данните до средата на юни в Инспекцията по труда във Варна са подадени над 600 уведомления от работодатели, назначили служители от трети страни. Очакванията са, че до началото на юли броят на чуждия персонал по морето ще скочи двойно.

Пътуването до морето с 15 лв. по-скъпо

Средно с около 15 лева по-скъпо ще ни излезе пътят до морето и обратно с автомобил това лято в сравнение с миналия юни, изчисляват от Съюза на българските автомобилисти (СБА).