Снимки

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

„Ако няма война, ще си направим. Ако няма враг, ще си измислим“. Това редяха героите на емблематичния за специалистите по манипулация на обществото филм „Да разлаем кучетата“. Последователите им от „Прас прес“ явно не само са превъртали лентата десетки пъти, а са решили да дадат и своя дан в теорията на манипулацията, завъртайки във „Фейсбук“ филмче как гладни за карикатурите им читатели уж се избиват за вестника им, тикайки им двулевки насред „Витоша“. Филмчето е направено по всички елементи на пропагандата, но повдига няколко въпроса, като този защо и как на уж спонтанното събитие са се озовали журналисти, чийто брой е горе-долу толкова голям, колкото и на биещите се читатели, е най-маловажният. Далеч по-любопитно е реални ли са подобни батални сцени при положение, че проверка по реповете показа, че вестникът е наличен по не една и две сергии (дори публикувахме снимки) и бой за него очевидно няма. Или по-скоро целта на авторите на тази поредна проява на Фабриката за фалшиви новини е да изкара интереса към „Прас прес“ подобен на този към „Демокрация“ от първите години на прехода. Само че вторият стартира като продукт на ентусиасти, докато първият е ни повече, ни по-малко продукт на грантаджии. И колкото и да се пробват да копират кадрите от зората на демокрацията с надеждата, че може да поведат хората за носа като героите от фирма „Да разлаем кучетата“, авторите на тази поредна минипулация са обречени на провал.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.