Снимки

  Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Прокопиевите медии отново подеха атака срещу неудобните опоненти, като този път се опитаха да замесят главния прокурор Сотир Цацаров в скандал. Командирският сайт „Медиапул“, който прокарва мантрата на Костов, Прокопиев, Цветан Василев и куп други лица от прехода, които панически опитват да се измъкнат от родното правосъдие, направи жалък опит да дискредитира главния прокурор с твърдението, че незаконно се е самосезирал и поръчал проверка на оскъпения ремонт на тунела „Ечемишка“, в който след падане на лампа загина една жена.

Псевдомедията се позова на поправки от 2016 година в Закона за съдебната власт, според които прокуратурата вече не е централизирана, а само единна, което пък не давало право на Цацаров да нареди проверка директно на звеното „Антикорупция“ в СГП, а първо на градския прокурор на София Емилия Русинова, а тя от своя страна на звеното. В този опит за атака и уязвяване на прокуратурата, която очевидно си върши работата и се опитва да установи дали е нарушен общественият интерес, си личи как медиите на Прокопиев четат двояко закона. В именно в същия закон и няколко алинеи по-долу е записано, че главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори и следователи за точно и еднакво прилагане на законите и защита на законните права и интереси на гражданите и държавата. Какъв по-голям обществен, държавен и граждански интерес има от това да се установи как се харчат публични пари? Ако прокуратурата не беше си свършила работата и не бе възложена проверка, същите тези медии със сигурност щяха да тръбят с пълна сила, „Защо не се самосезираха?“.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Банкер” и „Капитал” с еднакви опорки срещу Пеевски

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката. Древната мъдрост, приписвана на Аристотел, важи и в наши дни, стига да не ставаше въпрос за задкулисието, медийната му фабрика за фалшиви новини и рупора й „Капитал“.

„Америка за България“ финансира фалшиви новини срещу Тръмп

Небезизвестната фондация „Америка за България“ се озова в ролята на пряк спонсор не само в създаването на фалшиви новини в родните медии, но и в пропаганда срещу законно избрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

Пропагандата на в. „Сега“ и раздвоението на личността

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

„Шизофренията е психическо разстройство, характеризиращо се с нарушение на мисловните процеси и най-често проявяващо се със слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности“, гласи определението за това специфично ментално състояние, дадено в „Уикипедия“