Снимки

Община Сливен е със запорирани сметки и автомобили. Причината е предявен иск от Министерството на околната среда и водите заради проваления първи воден цикъл в размер на 4,5 млн лв. Сред спрените от движение коли е и служебният автомобил на кмета Стефан Радев.

От ековедомството са дали двуседмичен срок за разплащане, а от общината възнамеряват да обжалват размера на претендираната сума.

Запознати припомнят, че първият цикъл от големия проект с европейско финансиране на водоснабдяването и канализацията на Сливен започна при някогашния кмет Йордан Лечков. Той така и не завърши, общината загуби около 80 млн лв, а 110 км водопроводи и канализация така и не бяха ремонтирани.

Справка в сайта на община Сливен показва, че проектът е за периода 2012-2015 година. Общата му стойност е била 63,5 млн лв като безвъзмездната помощ е била 58,7 млн лв. От общинския бюджет е трябвало да бъдат инвестирани 4,8 млн лв. Проектът е със статут „приключен“. По него е било предвидено да бъдат подменени 20,7 км водопроводи, да се изградят 10 км нова канализация и още 18 км да бъде рехабилитирана. Очаквало се е това да доведе до намаляване загубите на водата с близо 13 на сто.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

40 сигнала на ден за насилие над деца

Случаите на насилие или експлоатация над деца се увеличават. Дневно се подават между 20 и 40 сигнала, понякога дори достигат до 50, това заяви Елеонора Лилова, директор на Държавната агенция за закрила на детето. Само за първото тримесечие на 2018 г. агенцията е била сезирана 120 пъти за упражняване на тормоз над подрастващи. В някои от случаите се съобщава за повече от един вид насилие.

Главният архитект на София Здравко Здравков отчита работата си

Главният архитект на София Здравко Здравков ще даде отчет за 2-годишната си работа днес. На 16 май се навършиха две години от стъпването му в длъжност. С презентация, в сграда на сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“, той ще обобщи свършеното от него и екипа му.