Снимки

По примера на истинските медии и „Дневник“ на олигарха Иво Прокопиев реши да направи годишен обзор на събитията интервюирайки различни политолози, философии и прочее авторитети. По закона на Фабриката за фалшиви новини, обаче дори тези интервюта трябва да разпространяват опорните точки на олигархията и да произвеждат манипулации с техния основане враг Делян Пеевски.

Паралелно с намаляване броя на читателите си, обаче и „Дневник“ явно снижава стандартите, пък дори и тези

за произвеждането на

качествена фалшива новина.

В интервюто с преводача Георги Гочев, той анализира скандала с роднинските назначения на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Размислите му са изцяло в посока шуробаджанащина и как тя е предпоставка към голяма корупция, съответно ражда сполучливото заглавие „Делян Малки е първата крачка към Делян Велики“. Само съвпадението с малкото име е причина за „Дневник“ да залепи снимка на Делян Пеевски и така да създаде манипулацията, че интервюираният говори за депутата от ДПС и наш издател. Дори откровено жълтите медии не си позволяват подобна ниско качествено фабрикуване на фалшиви новини.

За да наваксат с норматива от

фалшиви новини с марката „Пеевски“

от „Фрогнюз“ на ченгето от ДС Огнян Стефанов пък препечатват манипулация изработена именно в ченгесарската стилистика на бившите комунистически тайни служби. Пеевски овладявал Българската агенция за експортно застраховане, понеже в държавната компания сменили ръководството. За новите назначения са подбрани манипулативни данни от биографиите им и в стила на Гьобелс, без никакви доказателства е посочено, че всеки от тях бил свързан с Пеевски. На финала се посочва, че даже и самият министър, който е принципал на предприятието бил близък до нашия издател – близост, която всъщност е само във фантазиите авторите на Фабриката за фалшиви новини. Но – така да се каже – ако бяха писали статия дори за Бистришките баби сигурно щяха да си измислят причина да посочат, че Пеевски е техен внук.

Анализ в стил „пълната наполовина

бутилка всъщност е полупразна“

пък поднася българската секция на „Дойче веле“. Тонът на статията е очакван, както е очаквано и намесването на името на Делян Пеевски. Причината обаче не е, че депутатът и наш издател има нещо общо с темата на т.нар. обзор „годината на празното столче“ извън имагинерната връзка, зададена от спуснатите от задкулисието опорни точки, а че авторът е репортерка, утвърдила се вече като основен глас на Фабриката за фалшиви новини.

Същата журналистка освен за хостваната от „Икономедия“ „Медиапул“, където се води на работа, пише и за българската секция на „Дойче веле“, а отделно води предаване и в телевизия BiT, чиито основни лица са щедро спонсорирани от банкера-беглец Цветан Василев. На този фон далеч не е изненадващо, че обзорът всъщност представлява тюрлюгювеч от намятани тезиси, чиято основна цел е да се внуши, че макар и да е отишла с 4 места напред в сравнение с миналата година, свободата на словото в България всъщност се влошава. А

като пример се дава измислената от самата

Фабрика за фалшиви новини драма

с разпространението на „Прас Прес“, за която Христо Комарницки - карикатуристът на заплата при Газовия барон Сашо Дончев, набеди Пеевски.

Въпреки че Пеевски няма нищо общо с разпространението на вестниците в страната. И въпреки че проблем с разпространението на „Прас Прес“ не само нямаше, а вестничето дори застояваше на купчини по реповете заради липса на интерес към него. Това, разбира се, не е описано в обзора, но за сметка на това авторът му „блесва“ с материал и в основната си месторабота - „Медуапул“, където преповтаря подобни опорни точки, но с помощта на говорещи глави. Познайте коя е една от тях. Бинго! Христо Комарницки.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Грантаджии сеят фалшиви новини през национален ефир

Изпълнявайки плътно заповедта на олигарха Иво Прокопиев за овладяване на мейнстрийма (в стенограмите АРГО-гейт енергийният бос съветва подчинените си да овладеят информационния поток със свои тези – б.а.), грантаджиите на задкулисието започнаха да разпръскват фалшиви новини и през националния ефир.

С фалшиви новини: Руски мекерета клеветят Пеевски

Слугите на свързаните с Русия родни олигарси от „Фрогнюз“ продуцираха поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски. В сайта на ченгето от Държавна сигурност с псевдоним Академик Огнян Стефанов в сряда беше претоплена старата лъжа, че Пеевски имал огромна охрана и държавата плащала за нея милиони левове.