Снимки

Една тъжна история разплака в края на седмицата Италия, но в същото време я зареди с оптимизъм и с вяра в доброто – покосената от тумор на гърдата Елиза Джирото от град Тревизо успя да подготви преди смъртта си подаръците за нейната дванайсетмесечна дъщеричка Ана за всеки един от рождените й дни, чак до навършването на пълнолетие или иначе казано на 18 години!

Четирийсетгодишната жена, която била директорка на банков клон, научила, че има рак на гърдата миналата година, броени дни след като проплакала за пръв път дълго очакваната от нея първа рожба. Подкрепяна от приятеля си и баща на детето Алесио, с когото нямали брак, Елиза започнала нужното лечение, подлагайки се на химиотерапия, лъчетерапия и т.н. Понасяла геройски всички изпитания, някъде в началото на пролетта тя се почувствала напълно здрава, ама лятото й донесло лошата новина. Защото към края на юли лекуващите я онколози й съобщили, че за съжаление й остават само два месеца живот. Но вместо да оклюма глава, тя започнала да мисли как да оползотвори пълноценно отреденото й от Господ време. Първото нещо, което сторили с Алесио, било да се оженят и вдигнали предсрочно на 12 август отдавна заплануваната за септември сватба. После Елиза хванала личния си лап-топ и започнала да купува от “e-bay” магазини подаръците, които Ана трябвало да получи от нейно име на всеки един от рождените й дни до навършването на пълнолетие. Сред тях имало много дрешки, играчки, не липсвала дори прочутата кукла Барби с нейния приятел Кен, а последният подарък, този за 18-я рожден ден, бил глобус на земята, на който били обозначени местата, които Ана трябвало да посети по препоръка на нейната майка. Пред смъртния й одър Алесио се заклел, че ще изпълни желанието й, а Елиза с последни сили си направила „селфи“ за сбогом с дъщеричката.

Предала Богу дух два дни по-късно, завчера, като се оказало, че лекарите сбъркали безмилостната си прогноза само с 24 часа. Както е традицията на Апенините, във вечния й път Елиза била изпратена с възторжени аплодисменти от няколко хиляди души. Те били от Тревизо, от близката Венеция и от други населени места на областта Венето.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Минерал за 1 млн. долара показват в Двореца в Балчик

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Специално селектирана колекция от близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей “Земята и хората” е представена в галерия „Тунела” на културен център „Двореца“ в Балчик. Изложбата е под надслов „Съкровищата на Земята”.

Цяло село италианци искат да са котки

Да ги наричат котки, а не „бролончани“ или човеци настояха в специална петиция до властта в Рим всичките 357 жители на малкото италианско селце Броло ди Нонио. То се намира на височините над приказното езеро Орта, което пък се е ширнало в северозападната част на Апенините, недалеч от Торино и Милано. И от край време е истинско царство на четириногите домашни любимци и може би те са тачени тъдява дори повече отколкото кравите в Индия.