Снимки

Англичанин поиска българско гражданство и политическо убежище у нас. Искането си Джонатан Тейлър отправя в открито писмо в социалната мрежа Фейсбук, в което обявява и мотивите си. Според него с желанието си да напусне Европейския съюз родната му Великобритания е извършила едно огромно предателство.

„Дойдох да живея в България като гражданин на Европейския съюз. Гражданство, с което най-много се гордея, защото всички ние сме европеци. Никога не съм искал да живея в изолация, а в рамките на един всеобхватен съюз от държави, федерален съюз, който приветства всички, независимо от раса, националност или религия. Най-великият създаван някога демократичен политически съюз на мира и сътрудничеството обаче, сега е в опасност и Обединеното кралство трябва да поеме отговорността за това. Те предприеха курс на конфронтация чрез изнудване и сега трябва да бъдат държани отговорни за своите действия. Апелирам да няма никакво съчувствие и политическа толерантност към Обединеното кралство за тяхното оттегляне”, категоричен е британецът Тейлър. Според него с гласуването за Брекзита, Великобритания е извършила своето политическо самоубийство. Освен това в решението на своите сънародници Джонатан вижда заплаха и за себе си и съпругата си, шотландка, която също живее с него в България. „Изправен съм пред заплахата от бездомност, ако правата ми да остана в България бъдат отнети. Оставих всичко, за да дойда тук и нямам нищо заради което да се върна. Ще сляза от самолета в Англия без работа и без достъп до държавна помощ. Моето бъдеще е на абсолютна нищета, от която английските и уелските „брекзит”, подкрепящи излизането от ЕС, изобщо не се интересуват. Затова се обръщам към Република България да ми бъде дадено политическо убежище”, завършва писмото си Джонатан Тейлър.

Британецът и половинката му живеят от дълги години в севлиевското село Крушево. Джонатан е музикант, певец и композитор. Възхитен от българската природа, история, бит и традиции, той написа песни за Баба Марта, Митко Палаузов, Хаджи Димитър и огнената българска домашна ракия.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Агенцията за закрила на детето проверява социалните

Държавна агенция закрила на детето (ДАЗД) извършва проверка на дейността на дирекция „Социално подпомагане“- София . Поводът е случай с две деца, въвлечени в тежък и продължителен родителски конфликт. След дело в съда попечителските права били дадени на бащата, който майката определя като насилник.

Правят „Фестивал на фестивалите” край брега на река Сивек

Уникален по своя характер „Фестивал на фестивалите“ стартира в етнографския музей на открито „Етъра“, в него ще вземат участие 19 организации, работещи за популяризирането на здравословно хранене и свързани с народния бит ястия и напитки.