Снимки

Най-често чуждестранните фирми инвестират в разкриването на предприятия за текстил и облекло в Кюстендилско, сочат последните данни от статистиката. Направените чуждестранни инвестиции в промишлените предприятия в областта са 22,7 млн. евро за 2014 г. или с 9,0% повече от 2013 година. От тях 48,1% са в раздел „Производство на текстил и облекло; обработка на кожи; производство на обувки и други изделия от обработени кожи без косъм“.

В сектор „Операции с недвижими имоти“ са инвестирани 8,4 млн. евро или с 26,1% под нивото на предходната година. В сектора на услугите (търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети; транспорт, складиране и пощи; хотелиерство и ресторантьорство) са инвестирани 5,6 млн. евро или с 60,3% повече спрямо предходната година.

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в предприятията от нефинансовия сектор в област Кюстендил към 31.12.2014 г. възлизат на 43,5 млн. евро, което е с 12,2% повече в сравнение с 2013 година. Техният дял в общия размер на направените чуждестранни инвестиции в страната е 0,2% и съответно 0,3% от ПЧИ в рамките на Югозападен район. По размер на чуждестранните инвестиции област Кюстендил заема 26-о място в страната, следвана от областите Монтана и Силистра.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Завършени са половината от ремонтите на 2 виадукта на АМ „Хемус“

Завършен е половината от ремонта на 2 виадукта на АМ „Хемус“. Изпълнен около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“, съобщиха от Агенция „пътна инфраструктура” (АПИ). Подобен е напредъкът и на работата по виадукта при 33-ти км, който е при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“.

Европа бие САЩ по китайски инвестиции

От януари до юни 2018 г. китайски компании са направили рекордните 22 млрд. долара инвестиции в Европа, докато тези в САЩ са спаднали от 24 на 2,5 милиарда на годишна база.