Снимки
Хулиган вилня с кол в социалната служба в Поморие и изпотроши до основи офисите. Изстъпленията си агресивният мъж обяснил с въвеждане на нов обществен ред!
40-годишният гамен се появил на 29 декември миналата година около обяд, въоръжен с кол и започнал да чупи наред каквото свари. „Напуснете стаите до една минута! От днес аз въвеждам нов обществен и социален ред!“, изревал хулиганът, който е стар познайник на полицията.  Иван Х. помлял няколко компютри и принтери, изпочупил и мониторите в две от стаите на Дирекция „Социално подпомагане“. После се заел да обръща наред бюра, маси и столове. За по-малко от пет минути, побеснелият помориец потрошил повечето от техниката и обзавеждането, докато чиновничките стоели свити по ъглите и не смеели да помръднат от страх, че колът ще се стовари и върху тях. "Повечето от работещите тук са жени, те са в шок, стресирани са направо. Но ранени за щастие няма. Този човек не е бил провокиран с нищо и по никакъв повод. Той не е имал работа в службата, не е пускал молби, за да се допусне, че е възникнала конфликтна ситуация, която го е агресирала. Мъжът е влязъл безпричинно и също безпричинно е започнал да троши техниката и обзавеждането, като единственото обяснение, което е дал е че ще въвежда нов социален и обществен ред", коментира шефът на социалната служба в Поморие. 
По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът е задържал под стража гамена.  Иван Х.  е обвинен, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.  "По своето съдържание деянието му се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.", коментираха от държавното обвинение. Иван Х. е бил задържан благодарение на бързата и професионална реакция на полицейските служители в морския град.
Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Иван Х. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Иван Х. може да се укрие или да извърши ново престъпление, като мотивира тезата си с многобройните предходни осъждания на обвиняемия.
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини