Снимки

Има дни, в които нищо не е на мястото си. Правиш, струваш – нещата се объркват. И се оказваш било то заклещен в тиква, било то на сухо. Че и там нещата не са като хората – в първия случай тиквата ще се окаже пластмасова, във втория мераците ти ще ударят на дърво. Преди да стигнем до петъка, в който се ходи по чуждо, нека да успокоим страстите – олигарсите и любимите им магистрати са си верни, да не ги мислим.

 

13 ноември , понеделник

Девиз на деня: На хубав човек и рогата му отиват!

 

 

Започваме седмицата с рогата напред, пък докъдето стигнем така. Ченгета от Линдхърст, Охайо, САЩ, проведоха необичайно спасително мероприятие. Недоразбрал, че празникът е отминал, елен се шибнал насред хелоуинска украса и се заклещил в пластмасова тиква.

 

Междувременно жителка на щата Уисконсин снима порноклип с друг горд притежател на разклонени рога, който така и не схванал, че партньорките му са дървени макети. Еленът целенасочено обикалял градинките и пробвал коя дървена кошута ще му върже.

 

Още не сме подхванали темата за рогатите и ето – насреща идва канадско проучване, което разкрива кои са най-честите извинения на кръшкачите. Мъжете се оправдават с много работа, жените се измъкват, че имат срещи с приятелки. И в двата случая може да се наложи да има и съучастници. На рогоносците им остава утехата: „На хубав човек всичко му отива. В това число и рогата“. Пък идва и Коледа. Що топки и гирлянди могат да се окичат по клонките.

 

Притеснен мъж връхлита в лекарския кабинет:

- Докторе, жената ми изневерява. Знам го със сигурност това, но защо не ми никнат рога?

- Е, моля ви се, рогата са само израз. Образно казано, те реално не растат.

- Ох, Слава Богу! Аз се притесних, че не ми достига калций...

 

Докато от една страна обсъждаме темата за европредседателството и каручките у нас, а от друга – темата за закъснялото или несъстоялото се правосъдие по отношение на разбойническата приватизация, бразилската полиция вкара зад решетките чифтокопитен виновник за нанасяне на щети върху чуждо имущество. Арестът се е състоял в Носа-Сеньора-Апаресида. Провинилият се кон, който налетял на паркирана кола, прекарал цяло денонощие зад решетките. Пуснали го, чак когато стопанинът му платил гаранцията и компенсирал щетите. С каручките по софийските пътища може и да сме свикнали и да не ни пречат, но възмездието за разбойниците приватизатори още го чакаме. Дано го дочакаме, иначе тази страница никога няма да бъде затворена.

 

236 страници шикалкавене получиха добруджанците, дето роптаят срещу мераците на Сашо Дончев да сондира за газ в община Генерал Тошево. Те задават конкретни въпроси, а получават витиевати отговори. После – що не са се разбрали. А местния референдум на 17 декември – каквото сабя покаже.

 

14 ноември, вторник

Девиз на деня: Истината за пчеличките и птичките

Грантовият кошер, пълен с напористи търтеи и други жилещи насекоми бръмчи на аларма. Насред истеричното жужене се различават отделни думи и абревиатури: КОНПИ, престъпно имане, запор...

 

Друг ъгъл на темата за пчеличките и птичките. Проверки на прокуратурата и на Комисията за защита от дискриминация разкриват, че имало нарушения в приема на първокласниците – на някои места с връзки се уреждали отрочета на чиновници, другаде – деца на работещи в сферата на образованието, колкото и обширно да е това понятие. Пък ако подхванат и измамите с адресните регистрации, истината за пчеличките и птичките ще стане още по-видна.

 

На Жената чудо определено не й върви. Първо се появиха брожения, че е станала посланик на ООН, които доведоха до дисквалификацията й. Сега пък са я наредили в една класация заради онова, дето се перчи с него и го размахва. Нещата ще се променят, ако ревне, че е дискриминирана. Веднага ще се намери някой комитет да си я припознае. Докато това не се случи, да забрави за меча. Той фигурира в класацията на най-опасните играчки наред със спинърите и ролерите. Ако нищо не помага, Жената чудо винаги може да се прихване към скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Само тя не се е оплакала от сексуално посегателство от негова страна.

 

15 ноември, сряда

Девиз на деня: Горе ръцете, долу гащите!

 

 

Гледаш го – листо като листо. Ама не е така. Златно лаврово листо, отронено от короната на френския император Наполеон Бонапарт, отива на търг. Очаква се да бъде продадено 300 пъти по-скъпо, отколкото ако се мереше само златото. А колко ли биха стрували наполеонките на Наполеон? Друго си е да притежаваш гащи с история.

 

Стотици жители и приходящи в индийското село Гоматапура са се замеряли часове наред с кравешка тор, съобщи в. „Дейли мирър“. Това бил ритуал за пречистване. Омазването с лайната изкупвало греховете на предците на участниците. То ритуал ли е да го опишеш, а и да го помиришеш...

 

 

16 ноември, четвъртък

Девиз на деня: Игра на криеница

 

Разпиляни хора са днешните олигарси. На Огнян Донев му се губят 14 години от биографията, а на Иво Прокопиев – някакви си 14,191 милиона лева. На толкова според Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) възлиза несъответствието между доходите и имуществото на честния частник. Играта на криеница продължава. От комисията ще искат запор на всички дружества от групата на Прокопиев “Алфа финанс”, според медийни публикации. Но ето че от ъгъла вече излиза друг участник в играта на новите български капиталисти. Това е председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който тупа по рамото другарчето си Иво и подбутва частния случай на честния частник в друг коридор.

 

Дали за да опази от конфискация нечии придобивки или пък от професионален интерес, но Лозан Панов е пуснал искане за становище по образувано тълкувателно дело, което има за цел да отговори на въпроса - трябва ли да е налице висящо обвинение на дадено лице по наказателно производство, за да може КОНПИ да внесе иск за отнемане на имущество. Само не е ясно защо Панов се допитва до прависти-активисти от „Да, България“ как да действа. Толкова ли не се досеща кои са капацитетите от „Протестна мрежа“ в тази партия, че да пита тях за какво иде реч? Те със сигурност ще го упътят. Нали разбират от всичко.

 

Има неща, които не се забелязват от пръв поглед. Опитайте се да опишете веждите на холивудската звезда Анджелина Джоли. Най-вероятно ще се затрудните. Косата, устните, скулите – добре. Но с веждите е сложна работа. Въпреки това британско проучване сочи, че бившата половинка на Брад Пит била посочена като образец от страна на клиентките на клиниката за лицева козметика и пластична хирургия в Хамърсмит, Лондон. Английска им работа. С веждите на Джоли тръгнали да се занимават. Вместо да спретнат по нашенски някоя засукана манджа с джолан. Нерде е Джоли, нерде джолана.

 

17 ноември, петък

Девиз на деня: И като започнат едни съмнения...

 

Ден за кръшкане. Ама по-рано да ги казват тия неща, че така в последния момент... Ако се доверим на сайта за извънбрачни запознанства Illicitencounters.com това е най-вероятната дата за извънбрачни забежки в календара. Кой разбрал – разбрал. Да не задълбаваме в темата, че като във вица, от това ще почнат проблеми.

 

Мъж към жена си:

- Стига с тая твоя ревност, писна ми вече да ми бъркаш по джобовете, да ме следиш, да ми проверяваш тайно джиесема за любовни есемеси! Ако си нямаме доверие, ще почнем да се следим. Почнем ли да се следим, ще се хванем. Пък тогава ще почнат едни съмнения, притеснения...

 

Има и друг вариант. Вари го, печи го – да не признава нищо, за да няма после разправии. Типична семейна сцена. Жената търси под вола теле. Кръстосала крак връз крак и провокира скандал, вместо да спретне една мусака. Та започва тя да пили по нервите на мъжа, докато не постигне своето – отпърво да се сдърпат, пък после да стигнат и до хубавата част със сдобряването. Седи си тя и припява:

- Мъжо, кажи ми, ама честно, ако нещо се случи ненадейно с мен, ако ми падне тухла на главата и това се окаже фатално, с други думи, ако умра ей тук на място, както си седя, та както ти рекох, да ми кажеш, ама съвсем честно – ти ще се ожениш ли после за друга?

- Ти чуваш ли се, бе. За нищо на света!

- Ама, честно ли? Щото ти имаш навика да увърташ, не си казваш веднага каквото си мислиш, пък може сега да не искаш да ме провокираш и понеже те знам що за стока си – истината ли казваш?

- Абсолютно.

- Ето, знаех си. С това, разбира се, ти искаш да ми кажеш, че бракът нищо не означава за теб. А може би е и по-зле, дотолкова си се отвратил от съвместното ни съжителство, че и не помисляш вече за друг брак. Ти мен изобщо уважаваш ли ме?

- Да.

- Тогава ми кажи, ама честно, защото нещата не могат да продължават повече така, а аз не мога да търпя лъжите, защото, както добре ме познаваш, съм човек принципен и открит, освен това държа на семейните ценности и затова искам на всяка цена да знам дали ако нещо се случи ей така внезапно с мен, ти ще се ожениш отново?

- Добре бе, бих се оженил, ако това ще те зарадва. Нека да е на твоето.

- Знаех си! Добре ми казваше мама да внимавам за кого се женя, ама аз като не слушах, нека ми... Значи ще се ожениш за друга, без изобщо да се замислиш, а вероятно и в нашата спалня ще легнете.

- Абе, жена, хипотетично си говорим тук с теб, но къде според теб бихме отишли да спим с евентуалната ми нова жена – на земята ли?

- Не, ти си го каза, колкото и да ми е неприятно да си го представя, а аз както знаеш имам добре развито въображение и вече виждам всичко как би се случило в детайли. Ти разбира се, си повърхностен и ограничен, не забелязваш подробностите, не обръщаш внимание на истински ценните неща и изобщо си вятърничав и безотговорен, затова като нищо ще легнете в нашата спалня, върху нашите чаршафи, на които им избирах аз десена. Сигурно и снимката ни на нощното шкафче би заменил с тази на теб и новата ти жена?!

- Предполагам.

Знаех си, знаех си, това толкова ме разстрои, че се замислям и за друго – ми ти сигурно и колата ми би й дал на нея да я кара, нали?

- Споко, тя няма книжка... Упс!

 

Житейска истина: зад всяка жена, която храни мъжа си здравословно, се крие поне една любовница, която го храни с пържоли.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.