751 кандидат-студенти се явиха на онлайн изпит за ТУ-София през уикенда

751 кандидат-студенти се явиха на онлайн изпит за ТУ-София през уикенда

751 кандидат-студенти в Техническия университет – София се явиха на трите изпита, които се проведоха през уикенда.

На 10-и април (събота) се състоя вторият отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по математика за прием в Техническия университет – София за учебната 2021/2022 година. От 706 регистрирали се кандидат-студенти на онлайн изпита се явиха 661. Изпитът се проведе чрез използване на специализирана университетска платформа и приложението Google Meet. Продължителността на изпита бе 4 астрономически часа, разделени на два модула по 120 минути, като между тях имаше 15 минути задължителна почивка. Първият модул се състоеше от 20 задачи с по-малка трудност, като всяка вярно решена задача носи 1 точка. Вторият модул се състоеше от 10 задачи с по-голяма трудност, като всяка вярно решена задача носи 2 точки. Максималният брой точки от теста е 40. Обявяването на резултатите с точките се извърши автоматично след приключване на изпита, като всеки кандидат-студент има възможност да ги види в профила си, където е подавал отговорите.

В събота се състоя и отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по рисуване, а в неделя по композиция. На двата изпита се явиха всички 90 кандидат-студенти, заявили участие. Продължителността на всеки един от тези изпити бе 5 астрономически часа, разделени на три модула по 100 минути, като между тях имаше две задължителни почивки по 15 минути. С оценките от тези два изпита се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн”.

Следващият отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по математика е насрочен на 24 април.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.