Снимки

Фирмата Artefact Group, разкри подробна концепция, която ще направи бъдещото здравеопазване мобилно. Интегрирайки пасивни технологии за наблюдение в дома, приложение за смартфон, AI диагностика и самоуправляваща се клиника, системата съчетава разнообразие от нововъведения за нов поглед върху здравеопазването.

 

Докато много от сферите на обществото се променят драматично поради бързо развиващите се цифрови иновации, сферата на здравеопазването изглежда реагира по-бавно, като много болници все още разчитат на хартия за записване на данните на пациентите. Но системата Aim предвижда различен подход в здравеопазването от настоящите, използвани повече от 100 години.


Системата използва поредица от активни тестващи и пасивни устройства за наблюдение в дома, улавяйки данни от няколко източника, като домашния кантар, тоалетната и шкафа с лекарства. Целта е да се създаде взаимосвързана мрежа от устройства, включително устройства за носене следящи здравните показатели, който да създадат цялостен здравен картон на пациента.


Непрестанно учещ изкуствен интелект (AI) след това ще следи здравните данните на пациента и ще сигнализира при необичайни показатели. При необходимост, самоуправляваща се мини клиника може да се придвижи до местоположението на пациента за по-подробна диагностика, като термография, белодробен преглед и ЕКГ.
В тази мобилна клиника AI ще предложи своята диагноза и дори може да достави общодостъпни лекарства, като антибиотици или контрацептиви. Ако здравословното състояние е маркирано като сериозно или влошаващо се, системата Aim ще свърже пациента със специалист по телефона или ще го транспортира директно до спешното отделение в най-близката болница.

Независимо от това, че в момента концепцията изглежда осъществима в далечно бъдеще, бързият напредък при устройствата за лично наблюдение на здравето и AI означава, че това бъдеще не е толкова далеч, като голяма част от системата Aim може да бъде прагматично приложена в настоящeто здравеопазване без много проблеми. При настоящия затруднен достъп до здравеопазване, една интегрирана система за следене на здравето като тази би могла да облекчи натоварването за лекарите.Artefact Group


Устройствата за диагностика, задвижвани от AI, също така неизбежно стават все по-полезни при наблюдението на нискорискови пациенти, а мобилната автономна клиника може значително да намали изтичането на болнични ресурси, като следи състоянието и предлага лечение преди да е необходим болничен прием.


Цената, разбира се, е основен фактор тук и разработването на такава усъвършенствана система няма да е евтино, но тъй като разходите за здравеопазване продължават да нарастват, може би трябва да се насърчава нестандартното мислене. Рентабилна абонаментна система би могла да предложи на много хора, които нямат постоянен доход и не могат да си позволят здравно осигуряване да имат по-добър достъп до медицинска помощ.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Устройство комбинира интелигентен високоговорител и саундбар

Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Експертите в безжичните аудио системи, Sonos стартираха продажбата най-новото си устройство, Sonos Beam. Създаден специално за всекидневната и с интегрирана функционалност на Amazon Alexa, новото устройство комбинира функциите на интелигентен високоговорител и саундбар в едно.

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.